ES Bringa - Dan Martin szakaszt nyert, Roglic továbbra is pirosban
Dan Martin szakaszt nyert, Roglic továbbra is pirosban
Fotó: Europress/AFP

Dan Martin szakaszt nyert, Roglic továbbra is pirosban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/22 19:09
Harmadik szakasz, és a második hegyi befutó, ez a Vuelta rajt minden, csak nem könnyű. Roglic azonban kiváló formában van, ezt a mai befutónál is jelezte. Dan Martin ugyan megnyerte előtte a befutót, ahol Enric Mas bő fél perc hátrányt szedett be, Chaves pedig kerékpárcserék miatt jött meg bő 1.06 lemaradással.

Ez történt

Az Arrate után újabb hegyi befutó, és Roglic-ot a mai napon sem lehetett zavarba hozni. Ugyan nem nyerte meg a Laguna Negrát, de szépen és gond nélkül megjött, miközben páran azért kaptak másodperceket ezen a befutón. 

Például Enric Más, aki 9 másodperccel a szakaszgyőztes Dan Martin mögött jött meg. Carapaz harmadik lett szorosan Roglic mögött, Esteban Chaves azonban a hajrában kétszer is kerékpárt cserélt, így begyűjtött több, mint 1 perc hátrányt.

Vlasov ma rendben volt, ő csak 7 másodpercet kapott, Valverde viszont 55 másodpercet szedett be a harmadik szakaszon.

A 3. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Dan Martin (Israel)

Bármilyen furcsa, utoljára a 2018-as Touron volt győzelme, szóval ráfért már a siker. Az Israel csapata a Giro után (Dowsett), a Vueltán is tudott szakaszt nyerni.

A nap száma - 13

Három szakaszt követően, Roglic 13 másodperccel vezet összetettben, az egyébként harmadik Carapaz előtt.

A nap nyilatkozata

"Elég sokszor voltam már közel idén a győzelemhez, de mindig egy kicsivel lemaradtam. Pontosan ezért, a mai napot nagyon akartam. Először tudtam nyerni a kisfiam születése óta, ennek külön örülök." (Dan Martin)


Ez jön (10.23 - 4. szakasz)

Szintrajz alapján az eddigi legkönnyebb szakasz, ha minden rendben megy, jöhetnek a sprinterek. És jöhet az első Bennett-Ackermann csata.

🗺️ A 4. szakasz szintrajza:  ITT  
📺 Eurosport  - kb 15.00  (A Giróval körkapcsolásban! Esti ismétlés: 21.30)

Hozzászólások