ES Bringa - Cunego: "Most kell abbahagynom"
Cunego: "Most kell abbahagynom"
Fotó: twitter

Cunego: "Most kell abbahagynom"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/04/13 21:38

Vasárnap Amstel, Damiano Cunegoval a mezőnyben.
Az olasz versenyző pont tíz éve nyert Hollandiában, manapság pedig már a visszavonulásra készül. Ideális esetben akár a Girón is elbúcsúzhatott volna, de csapata a Nippo, nem kapott szabadkártyát.

Az Amstel szervezői viszont gondoltak rá, és tíz évvel az emlékezetes győzelme után (amikor Frank Schleck, Alejandro Valverde és Davide Rebellin előtt nyert), meghívták a versenyre.

Cunego azonban nem itt, hanem június végén, az olasz bajnokságon búcsúzik. Nagyon szerette volna a Girót, de az élet közbeszólt.


Harminchat éves vagy, 2003 óta tekersz profiként. Hogy bírod?
Még jól, de lassan itt a vége. Jelenleg is nagy a felelősségem a csapaton belül, hisz nevelni, tanítgatni kell a fiatalokat. És ez komoly feladat.

Vasárnap ott lehetsz az Amstelen, ami azért nagy dolog
Így van, és ezért hálával tartozom a szervezőknek. Próbálok majd jól menni, de szerintem tőlünk érdemesebb lesz Canolára figyelni. Az útvonal mára teljesen megváltozott, én teljesen más befutót nyertem. Akkor jóval szelektívebb volt a verseny.

Miért döntöttél úgy, hogy eljött a visszavonulás ideje?
Lejárt az időm, jönnek a fiatalok. Most már szeretnék valami mást csinálni.

Például?
Az edzősködés nagyon érdekel. 2020-ig szerződésem van és valószínűleg maradok is a Nipponál, mint sportigazgató. Az edzői diplomám még nincs meg, de a tekerés és a család mellett, nem könnyű a tanulás. Egyébként van egy-két jó japán srác a sorunkban, és két év múlva nekik jön egy hazai olimpiai. Velük is szeretnék foglalkozni.

WATSON_00001686-020-L.jpg Fotó:twitter
Mennyit változott mára a kerékpársport?
Rengeteget. Szerintem például a segítő fogalma mostanra némileg elhomályosult. Nagyon sok versenyző tud nyerni, a felkészülés igazi tudománnyá változott, a kerékpárok is fantasztikus fejlődésen mentek keresztül. Minden gyorsabb és sokkal profibb lett.

Ha vissszagondolsz egy kicsit a pályafutásodra: mi volt a legszebb és a legcsúnyább élményed?
A legszebb egyérteműen a Falzes 2004-ben, és a rózsaszín trikó megszerzése. A legrosszabb élmény? Sokan gondolom a vb ezüstöt mondanák, pedig nem. Talán a bukásom a 2008-as Touron. Sőt az összes olyan pillanat, amikor estem, és megsérültem.

Még profi vagy, de jó ideje apuka is
Így van, és szülőnek lenni nem könnyű. Ludovica a kislányom általánosba jár, és nemrég zongorázni kezdett. Christian meg most ismerkedik a tenisszel. Nagyon gyorsan nőnek ők is.


(Forrás: Gazzetta)

Hozzászólások