ES Bringa - Csillag született
Csillag született
Fotó: Twitter

Csillag született

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/04 10:11
Szombat reggel még azért volt az összes sporttal foglalkozó belga újság címoldalán, mert szakított a barátnőjével.

Huszonnégy órával később Evenepoel megint mindenhol címlapra került, de nem a magánélete miatt. Megnyerte a san sebastiani egynapost, mindössze 19 évesen. Talán mondani sem kell, ő a verseny történetének legfiatalabb győztese.

"Titokban álmodtam arról, hogy egyszer nyerhetek itt, de, hogy ez elsőre sikerüljön? El sem hiszem. Pedig nem voltam végig túl jó állapotban, a verseny elején néha eléggé szenvedtem. Szóval többszörösen volt némi kockázat abban, hogy korán elindultam. De tudtam, hogy az utolsó emelkedőt bírni fogom."

Legutóbb 94 évvel (!) ezelőtt, pont két belga kerékpáros, Victor Fastre és Georges Ronsse tudott ennyire (még Evenepoel-nál) is fiatalabban egynapost nyerni. És tőle ez ugye nem csak egy kicsúszott eredmény. Első profi évében eddig sem állt rosszul a győzelmekkel.

Élete első felnőtt versenyén még januárban (Vuelta a San Juan) rögtön elvitte a fehér trikót. A Hammer Series sorozatot négy győzelemmel zárta, a belga körön övé lett az összetett, és az Adriatica Ionicán is nyert egy szakaszt.

De a San Sebastian nyilván más. Ennyire komoly győzelme még nem volt.

Remco Evenepoel Clasica San Sebastian Podium.jpgFotó: Twitter

Ami pedig a szombati cikkeket illeti: Evenepoel bejelentette, hogy Monacóba költözik, hogy a jövőben még inkább az edzésekre tudjon koncentrálni. A barátnője, Oumaïma Rayane viszont még egyetemre jár, és mivel nem akarja félbehagyni a tanulmányait, inkább különválnak.

"Mielőtt meghoztam a döntést, kikértem Gilbert véleményét, mivel ő már régen Monacóban lakik. Kiváló a terep, végre rendszeresen tudok majd komoly emelkedőkön edzeni. Ami otthon nem lehetséges. Ráadásul télen sem kell leállnom, a leghidegebb hónapokban sem megy 15 fok alá a hőmérséklet. A magány? Nem félek tőle. Egyrészt sok kerékpáros lakik a környéken, másrészt, mikor még fociztam, és a PSV-hez kerültem, laktam már a szüleim nélkül. Akikkel megbeszéltem, hogy minden hónapban egy hétre kijönnek hozzám Monacóba. Szóval nem leszek teljesen egyedül. Főzni pedig eddig is tudtam."

Meg tekerni.
Ezt tegnap megint kiderült.


(Forrás: nieuwsblad.be)

Hozzászólások