ES Bringa - Conti: "A mezőnyön belül tudtuk, hogy Roglic leadja a trikót"
Conti: "A mezőnyön belül tudtuk, hogy Roglic leadja a trikót"
Fotó: Europress/AFP

Conti: "A mezőnyön belül tudtuk, hogy Roglic leadja a trikót"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/17 09:11

A papa Franco amatőr Girót nyert, a nagybácsi Zoé pedig Coppi csapattársa volt a Bianchinál. Nem mellesleg Coppa Bernocchi-győztes.

Ezzel válaszoltunk is arra a kérdésre, hogy egy római srác, aki kifejezetten szerette a focit, miért a kerékpársportot választotta.

"Pedig két kisebb utánpótláscsapatban is játszottam középpályásként, de idővel a kerékpár felé fordultam. A focit mai napig követem, Roma szurkoló vagyok, Amikor csak lehet, megyek ki a Curva Sudba. És igen. Mielőtt megkérdeznétek, De Rossit meg kellett volna tartani."

Valerio Conti tegnap olyat tett, amire az elmúlt két Girón nem volt példa. Olaszként vehette fel a rózsaszín trikót.

"Szerintem ennél jobb dolog nem történhet egy olasz kerékpárossal. Amikor van rá lehetőségem, a RAI Sporton esténként mindig megnézem a visszatekintős műsort, ahol régi versenyeket mutatnak. Azt mondom, nagyon jó lett volna Coppiék idejében tekerni."

Conti - a szakaszgyőztes Masnadával együtt - kiváló napot választott a szökésre. De mint mondja, ehhez azért nem kellett túl sok ész.

000_1GI8TR.jpg Fotó: Europress/AFP

"A mezőnyön belül mindenki tudta, hogy Roglic leadja a trikót. Nekem nem volt vészesen nagy hátrányom, és tudtam, hogy a nagyok nem fognak félni tőlem, ha rózsaszínben leszek."

Hogy félnek-e, nem tudni, az már más kérdés, meddig lehet Continál a trikó?

"Már ma nagyon észnél kell lenni, de ameddig lehet, harcolni fogok. Pontosabban, ameddig a szívem é a lábam visz. De jó lenne pár napot rózsaszínben tölteni."
Hozzászólások