ES Bringa - "A nap, amikor rájöttem arra, hogy nincs tovább" - Alberto Contador a pályafutása végéről, és a jelenlegi feladatairól
"A nap, amikor rájöttem arra, hogy nincs tovább" - Alberto Contador a pályafutása végéről, és a jelenlegi feladatairól
Fotó: Europress/AFP

"A nap, amikor rájöttem arra, hogy nincs tovább" - Alberto Contador a pályafutása végéről, és a jelenlegi feladatairól

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/20 15:23
A 2017-es Tour de France előtt valósággal szárnyaltam, az edzéseken életem számait hoztam. Aztán a királyszakaszon buktam. De nem egyszer, hanem kétszer is. Első alkalommal akkor, amikor az AG2R meghúzta a lejtmenetet. Elestem, bevertem a kulcscsontomat, fájt, de nyomtam tovább. Idővel felértem, aztán kicsivel később, hozzáértem Quintana kerékpárjához és ismét a földön voltam.

Újra felzárkóztam, dolgozott bennem az adrenalin, de igazság szerint nem voltam rendben. Aztán szép lassan jött a Mont du Chat. A két visszaérés meg a fájdalom sokat kivett belőlem, és a mászás kezdetekor éreztem, hogy nincs benne több. Egyszerűen elfogytam. Teljesen üres voltam, így leszakadtam. Négy percet kaptam az esélyesek sorától.

Másnap jöttek is a megjegyzések: "Contador öreg", "Már nem a régi önmaga" és ehhez hasonlók.

Tényleg igazat mondok, a Tour előtt életem számait hoztam. Csak hát 34 évesen. Ha ugyanez tíz évvel korábban történik velem, és két bukás után időt kapok, mindenki azt mondta volna: "Ha nem esik el, biztosan nem kerül hátrányba." De így 34 évesen ez senkiben fel sem merült.

Másnap odamentem Luca Guercilenához, a csapat menedzseréhez és közöltem vele: "Luca, én jövőre már nem fogok aláírni."

Pedig nálam volt az ajánlat, de nem tettem semmit. Mondtam neki, hogy mostantól a Vueltára fókuszálok és a profi karrierem utáni életemre.

Mindig mondtam, hogy a csúcson szeretném abbahagyni. És szerintem ez a Vueltán sikerült is. Amikor tudtam akcióztam, minden nap támadó stílusban mentem, kiváló számokat hoztam. De ha a csúcson akarsz visszavonulni, akkor ezt még fiatalon, a megfelelő korban kell megtenni. Ezért mondtam azt a spanyol kör után, hogy itt a vége.

89474810_207980270442689_6510756685579065377_n.jpg Fotó: instagram

Most tökéletesen érzem magam, 15 év profi pályafutás után végre mást is tudok csinálni, mint a tekerés. Mégis azt érzem, ha kellene, vissza tudnék térni.

De van feladatom bőven, ott van a Kometa-Xstra. Ivan Bassóval és a tesómmal Frannal azért dolgozunk, hogy a csapatunk idővel előrébb tudjon lépni. Először pro-konti sor lehetnénk, aztán jöhetne a World Tour. Miért ne? 

De a csapat mellett ott a saját kerékpármárkám, ami egy komoly befektetés részemről. Simán elképzelhető, hogy ez a cég idővel a csapatunk főszponzora lesz. 

Meglátjuk mit hoz a jövő.

Alberto Contador


develo.cc

Hozzászólások