ES Bringa - Contador: "Jó lenne ha sokan felismernék, hogy mennyit lehet kapni a kerékpársporttól"
Contador: "Jó lenne ha sokan felismernék, hogy mennyit lehet kapni a kerékpársporttól"
Fotó: tourdehongrie.hu

Contador: "Jó lenne ha sokan felismernék, hogy mennyit lehet kapni a kerékpársporttól"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/13 13:37
Cegléd és Velence.
Bő egy évvel ezelőtt még nem sok esélyt adtunk volna rá, hogy ebben a két magyar városban lehet majd összefutni, és egy jót beszélgetni Alberto Contadorral.

De a Kométának köszönhetően, a kilencszeres (és nem hétszeres) GT-győztes korábbi spanyol versenyző ismét Magyarországra látogatott, így adta magát a lehetőség, hogy ismét megkérdezzük a véleményét néhány témáról. Meg persze az Ivan Bassóval közösen vezetett csapatáról, a Kometa Cycling Team-ről. Amely nemrég a szezon végéig leigazolta Dina Marcit.


Mennyit változott egy év óta a csapatod? És miben léptetek előre?
Azt fontos leszögezni, hogy nem lehet gyorsan csapatot építeni. Ez tényleg hosszú idő. Tárgyalni kell a szponzorokkal, ki kell választani a megfelelő versenyzőket, ezért is adtunk a téli edzőtáborban lehetőséget a magyar fiataloknak. Szerettük volna látni testközelből, hogy milyenek a srácok. A Kometa komolyan gondolja a csapat támogatását, szponzora a szövetségnek, és elkötelezett abban, hogy felfedezzük a magyar tehetségeket. Mert ez csak így megy. Egészen kicsi korukban el kell kezdeni foglalkozni velük.

Egy magyar fiatalnak tényleg lehet esélye eljutni a World Tour szintig? 
Persze. Nézzük meg Carapaz példáját. Soha ecuadori még nem nyert Girót. Ő a foci mellett a legjobb nagykövete lett az országának. Jó lenne ha idővel sokan felismernék azt, hogy mennyit lehet kapni a kerékpársporttól.

64213944_2309418279146305_3280955071084363776_o.jpg

Nemrég tudtunk beszélni a testvéreddel Frannal, aki azt mondta, szeretnétek szintet lépni. Ez igaz?
Van rá esély, természetesen. De azt látni kell, hogy a mi elképzelésünk nem csak erről szól. Szeretnénk elérni azt, hogy az országban egyre többen tekerjenek, és legyenek utánpótlás csapatok. Ahol meg lehet tanulni az alapokat.

Van egy kisfiad, már majdnem két éve, hogy visszavonultál, de még mindig sokat utazol. Nincs ebből gond otthon?
Neeem, nincs:) Most azért messze nem utazom annyit, mint régebben. Pár napra jövök csak el, nem 3-4 hétre, mint régebben. Szóval ebből nincs vita.

Játsszunk el a gondolattal: megcsörren most a telefonod, és az Ineostól keresnek. Azt mondják: gyere Alberto, térj vissza, megnyerjük veled a Tourt! Mit mondanál?
Egyértelmű nemet. Azt gondolom, hogy az embernek motiváltnak kell lennie az életben, és azt kell csinálnia, amit szeret. Nekem most minden időmet leköti a csapatunk. Az már szerencsére nem motiváció, hogy pénzért, fizetésért tekerjek. Visszavonultam, szeretnék valami mást és jót csinálni, szóval nekem ez szenvedélyből jön. 

Hozzászólások