ES Bringa - Contador: Ha nem jön időben a főszponzor, a versenyzők telefonjai sorra megcsörrennek majd
Contador: Ha nem jön időben a főszponzor, a versenyzők telefonjai sorra megcsörrennek majd
Fotó: Europress/AFP

Contador: Ha nem jön időben a főszponzor, a versenyzők telefonjai sorra megcsörrennek majd

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/14 09:22

Alberto Contador úgy véli, semmi meglepő nem volt abban, hogy a Sky brit televíziós társaság bejelentette, a 2019-es szezon végén kiszáll a kerékpársportból. Szerinte már így is kifejezetten hosszú időt töltöttek a sportágban, ráadásul rendkívül sikeresek is voltak.

Alberto úgy látja, azzal, hogy a Sky már most jelezte szándékát, kellő időt adott a csapatnak, hogy új névadó szponzort találjon magának.

"Egyáltalán nem lep meg, hogy mennek, hisz már 2010 óta itt vannak. A legtöbb nagy támogató négy-öt évig marad, úgyhogy inkább azt mondom, hogy bár a többiek is vállalnának annyit, mint a Sky. Ráadásul szólhattak volna augusztusban is, ehhez képest ők már most, a szezon előtt elmondták, hogy mire számítsanak tőlük. Nem beszélve arról, hogy ez alatt az időszak alatt milyen iszonyatosan sikeresek voltak."

"Rengeteget fektettek a kerékpársportba, nagyon sokat kutattak, fejlesztettek. Személy szerint nekem is sokkal keményebben kellett készülnöm, hogy versenyképes maradhassak velük szemben."

A szponzorkeresés Contador számára sem ismeretlen. Versenyzőként is szembesült ezzel a problémával, de az alapítványa sincs könnyű helyzetben.

"A Sky költségvetése esetében komoly számokról, évi mintegy 34 millió fontról beszélünk. Amikor az ember megkeres egy potenciális támogatót, akkor ezek az összegek még nagyobbaknak is tűnnek, hisz általában 3-5 évre szóló szerződésekről van szó."

conta4.jpg Fotó: Europress/AFP

"Persze nem lehetne ekkora a büdzsé, ha nem társulnának hozzá elképesztően jó eredmények. Ez mindenképpen garancia bármely lehetséges nagy támogató számára."

A történet persze nem csupán a csapatról szól, hanem egyenként a versenyzőkről is, akik közül sokaknak többéves érvényes szerződésük van.

"Az jó, hogy a szponzor idejében jelezte a távozás szándékát, ugyanakkor, ha nem sikerül megtalálni az új támogatót még az év elején, akkor a hangulat feszültté válhat, és a versenyzők elkezdhetik szépen sorban bebiztosítani magukat. Mivel szinte kivétel nélkül minőségi kerékpárosokról van szó, sok csapat fog érdeklődni irántuk. Tehát, ha nem tűnik fel időben az új főszponzor, a versenyzők telefonjai egymás után megcsörrennek majd."


(Forrás: cyclingnews)
Hozzászólások