ES Bringa - Contador szerint Froome jövőre megnyerheti a Tourt
Contador szerint Froome jövőre megnyerheti a Tourt
Fotó: Europress/AFP

Contador szerint Froome jövőre megnyerheti a Tourt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/21 10:24
Harminchat évesen, egy meglepő csapatváltás után is lehet esélye Froome-nak jövőre a Touron, legalábbis Alberto Contador szerint. Az Eurosport szakértőjeként dolgozó korábbi kilencszeres (hivatalosan csak hétszeres) GT-győztes versenyző úgy érzi, főleg Bernal "miatt" kellett új csapatot keresnie Froome-nak.

"Teljesen logikusnak tűnik Froome döntése. Korábban nyert már hét nagy körversenyt, és úgy érzi, hogy a jövőben is lehet még esélye ezeken a versenyeken. Bernal ugyanakkor a vártnál gyorsabban fejlődik, már most nagyon erős, és simán lehet, hogy a tavalyi győzelme egy nagy korszak kezdetét jelentette. Szóval, ha Chris marad a csapatnál, háttérbe kellene szorítani az egyéni céljait" - nyilatkozta Contador a cyclingnewsnak.

Arra viszont a korábbi háromszoros (vagy kétszeres) sárga trikós spanyol versenyző is utalt, hogy a Tour-győzelemhez nem elég egy ember, ahhoz jó segítő személyzet is kelleni fog. 

075_widak-1sttdfsk171029_npVD3.jpgFotó: Europress/AFP

"Augusztusban lesz hivatalos a csapatváltása, de az Israelnél biztosan nem fognak itt megállni. Rendben, megszerezték Froome-ot, de nyilván körbenéztek már a lejáró szerződésű versenyzők között. Mert ők is tudják, hogy erősíteni kell. Érdekes lesz az átigazolási piac, mivel most több nagy név szabaddá válik, mint általában. Ráadásul ott a Jumbo, nekik is nőttek a lehetőségeik, szóval néha akár be is kavarhatnak az Ineos-nak.”

Contador úgy érzi, Bernalnak az 1998 óta nem látott duplára, Froome-nak pedig jövőre a Tour-győzelemre lehet sansza.

"Szerintem a mostani korosztálynak simán esélye van arra, hogy még 38-39 évesen is versenyképes legyen. Ott van Horner példája. De duplán igaz ez Froome-ra, aki a háromheteseket illetően nagyon tapasztalt. Szóval igen. szerintem neki jövőre lehet lehetősége megszerezni a sárga trikót."

Hozzászólások