ES Bringa - Contador szerint Froome tényleg csapatot válthat, de nem szezon közben 
Contador szerint Froome tényleg csapatot válthat, de nem szezon közben 
Fotó: Europress/AFP

Contador szerint Froome tényleg csapatot válthat, de nem szezon közben 

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/26 19:30
"Froome tapasztalt versenyző, nagy bajnok, és korábban már nem kevés nehézséggel nézett szembe" - véli Alberto Contador, aki a spanyol Eurosportnak elmondta, szerinte is elképzelhető a brit versenyző csapatváltása, de erre év közben elég kevés az esély.

"Chris nyert négy Tourt, régóta teker, sok nehézséggel szembenézett már a pályafutása során. Valamennyire ismervén a helyzetét, szerintem is elképzelhető, hogy elhagyja az Ineost, de ha távozik, annak meglesz az oka. Ő pedig Egan Bernal. Azt viszont nem tartom valószínűnek, hogy Froome már a mostani idény közben csapatot vált."

Contador szerint az Ineos jót tenné, ha kivárna a Tour első igazán nehéz szakaszáig, és csak aztán döntene Froome szerepéről.

"Ha az első hegyi szakaszon Bernal jelzi, hogy bomba formában van, Chris pedig kap tőle, az megint egy új helyzet. Akkor lehetne azt mondani, hogy állj be a kiemelt emberünk mögé, és dolgozz érte. Ebben az esetben Froome is látná, hogy valaki a csapatból erősebb nála, és őt kell segítenie."

000_15E68J.jpg Fotó: Europress/AFP

Contador a spanyol Eurosportnak azt is elmondta, hogy nála egyértelműen a címvédő Egan Bernal a 2020-as Tour de France legnagyobb esélyese, de egyáltalán nem írná le a sérülésből lábadozó Froome-ot. Mint ahogy Nairo Quintanát sem.

"Durva volt, amit idén láttunk tőle a hegyeken, még csak a lépést sem tudták tartani vele a többiek. Tudom, hogy most kevesen fogadnának rá, de nálam ő is esélyes a sárga trikóra."

Hozzászólások