ES Bringa - Cofidis: minden Bouhannin múlik?
Cofidis: minden Bouhannin múlik?
Fotó: twitter

Cofidis: minden Bouhannin múlik?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/06 09:53

Tavaly márciusban, nem sokkal a Sanremo után, valószínűleg kevesen fogadtak volna arra, hogy Nacer Bouhannit 2019-ben is a Cofidis mezében láthatjuk.

Szokás szerint mindenkivel összeveszett, nem hozta az eredményeket, és az új menedzserrel Cedric Vasseur-el sem találta a közös hangot. 
Mindezek fényében mintha nem is önmaga lenne, úgy nyilatkozik az idei feladatokról.

"Mondtam a vezetőségnek, hogy nyugodtan indítsanak azon a versenyen, ahol csak akarnak. Én bárhol, és bárkivel eltekerek."

A 2018-as szezon után (ami azért csak hozott egy Vuelta-szakaszgyőzelmet) valószínűleg ő is belátta, hogy egy pici változásra lesz szüksége. Mert abban mindenki egyetértett, hogy tehetsége megvan, de fejben nagyon nincs rendben.

20190110-636827469183201292_20190110195745892-kZHH-U454216755178N5B-980x554@MundoDeportivo-Web.jpg Fotó: twitter
"Tavaly nem éreztem jól magam a kerékpáron" - nyilatkozta az előző idényt 6 győzelemmel záró Bouhanni a L'Équipe-nek.

"Szerencsére a családom és a barátnőm végig velem volt, mindenben támogatott, így más megvilágításból tudtam nézni a dolgokat. Már látom, hogy ha fejben nem vagy rendben, a lábaid sem tudnak követni. Tényleg nem fogok feleslegesen azon idegeskedni, hogy kivel és hol fogok indulni. Vagy azon, hogy milyen vonatot kapok. Ezekről úgysem én döntök. Inkább dolgozzunk nyugiban."

Ezt a hozzáállást valószínűleg Vasseur is támogatja.

"Attól, hogy Nacer nyert egy szakaszt a Vueltán, még nem futott jó évet. Sokkal többet várunk tőle, de ezt ő is tudja. Túl vagyunk az első közös idényünkön, megismertük egymást, így tudjuk ki mit várhat a másiktól. Szerintem már rég megértette, hogy segíteni jöttem, nem pedig akadályozni őt."

20186581_427329_670.jpg Fotó: twitter

A Cofidisnál egyébként nagyon komolyan tervek vannak, hisz jövőre szeretnének újra World Tour csapatként szerepelni. A főszponzor 2022-ig hosszabbított, a csapat költségvetése a mostani tizenegy millió euróról tizenötre nőhet, és a keret Bouhanni mellett tele van ígéretes versenyzőkkel (gondoljunk csak Darwin Atapumára vagy Jesper Hansenre). Meg persze Christoph Laporte-ra.

"Laporte kulcsfontosságú évhez érkezett" - mondta Vasseur a cyclismactu-nak adott interjúban. "Már tavaly is közel volt pár komoly eredményhez, a Tour pau-i szakaszkén például majdnem nyerni tudott Sagan előtt. Képes igazi kapitányként tekerni a fontos egynaposokon, és egy évvel rutinosabb lett. Kiváló korban van, tud tovább fejlődni, szóval nagyon bízunk benne. Az például biztos, hogy a Flandrián ő lesz a kiemelt emberünk."

A keret valóban biztató, de a La Voix du Nord értesülései szerint Vasseurék nemrég (!) Landával és Solerrel is leültek tárgyalni, hogy a következő évi lehetséges erősítésekről egyeztessenek.

Az egyik legfontosabb mégis az lesz, hogy Bouhanni nyugodtan és botránymentesen készüljön a versenyire. Mert ha ő rendben van és hozza a győzelmeket, a Cofidis simán a legeredményesebb pro-konti csapat lehet ebben az évben.

Aztán 2020-ban jöhet a World Tour.


📺 A Valenciai kör első szakaszát ma 14.00-tól közvetítjük élőben az Eurosporton!

Hozzászólások