ES Bringa - Ciccone: "Legalább ebből az évből is van egy fotóm arról, hogy versenyt nyerek"
Ciccone: "Legalább ebből az évből is van egy fotóm arról, hogy versenyt nyerek"
Fotó: Europress/AFP

Ciccone: "Legalább ebből az évből is van egy fotóm arról, hogy versenyt nyerek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/17 09:29
A hegyimenők pontosan tudják, egy nagy emelkedő után, mindig jön a jóleső lejtmenet. A koronavírus-járvány természetesen a kerékpársportot (és így az év első nagy körversenyét) sem kímélte, de a reményt akkor sem szabad elveszíteni. 


Így van ezzel Giulio Ciccone is, aki már tavaly december óta úgy készült, hogy Vincenzo Nibali társaként ott lesz a Girón. Győzelemmel kezdte az évet (Trofeo Laiugeglia), ami az UAE Tourral gyorsan véget is ért számára. De mi lesz most, mi a terv, és melyek a további célok? Ha ebben a helyzetben lehet egyáltalán a folytatásra, és a versenyekre gondolni...

Giulio, az első és legfontosabb kérdés, hogy vagy?
Velem szerencsére minden rendben, hazaértem Monacóba. itt nincs annyi megszorítás, mint Olaszországban. Természetesen nekem is furcsa és szokatlan ez a helyzet, a csapattal egyelőre abban maradtunk, hogy pár napra leállok.

A családoddal minden rendben?
Anyu ugye rákos, kemoterápiára jár, így miatta nyilván az átlagosnál is jobban izgulok. Vele kapcsolatban mindenre sokkal jobban figyelni kell.

És profiként mennyire aggódsz magadért vagy a 2020-as szezonért?
Nem csak én, rajtam kívül csomóan keményen készültek a semmire...De nyilván ez most másodlagos, lényeg az egészségünk.

Ott voltál az UAE Touron. Mesélnél róla egy picit?
Egyik pillanatról a másikra jött az egész, teljesen meglepő volt a szervezők döntése. Már akkor is voltak hírek otthonról, de nyilván nem állt így a helyzet. Egyből mentünk a szobába, jöttek a tesztek, de szerencsére velünk minden rendben volt. De ilyen helyzetben így is kell reagálni.

Pedig neked aztán jól indult az év...
Furcsa, de most úgy gondolok a Laiugegliára, mintha tök régen lett volna. Pont egy haverom mondta nemrég: "legalább neked ebből az évből is van egy fotód arról, hogy versenyt nyertél."

ERDwoa8W4AAzDHA.jpg Fotó: twitter

Milyen volt nézni a közönség nélküli Párizs-Nizzát?
Így nem is volt igazi verseny. De Nibali legalább jól ment.

Ha már Nibali, együtt mentetek volna a Giróra...
Én elképzelni sem tudom, milyen egy év Giro nélkül. De ez egy extrém helyzet Olaszország számára, és a nehézségeket együtt kell legyőznünk. Most már az a lényeg, hogy valahogy és valamikor meg lehessen rendezni.

Milyen lesz egy ilyen kényszerszünet után újrakezdeni?
Szerintem mindenki nagyon be lesz pörögve, és majd nagyon menni akar. Mindenkiben dolgozni fog a bizonyítási vágy, egy ilyen hosszú szünet után. Még nem vesztettünk el semmit, csak a dátumok tolódtak el. Szerencsére időben vagyunk, bár simán lehet, hogy durván sűrű lesz az idény második fele. Akkor majd ott kell teljese gázon menni.

Minden rosszban van valami jó. Te például profitálhatsz valamennyit abból, hogy versenyek teljesen új időpontra kerülnek?
Nekem egyből a Sanremo jutott eszembe, ami ha nem március, akkor egy teljesen új verseny lehet. Ez eddig mindig a klasszikus menők terepe volt, de mondjuk nyáron, nagy melegben megrendezve teljesen más lehet az egész. Akár olyanok is eséllyel indulhatnak, mint én.


Tuttosport

Hozzászólások