ES Bringa - Chaves tovább mosolyog
Chaves tovább mosolyog
Fotó: twitter

Chaves tovább mosolyog

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/04/30 12:45

"Néha azt gondolom, hogy olyan szinten állok, mint 2016-ban. Néha pedig azt, hogy még mindig messze vagyok az akkori önmagamtól."

Ezzel a nyilatkozat részlettel össze is foglaltuk mindazt, amit Johan Esteban Chaves formájáról, és Giro esélyeiről tudni kell. A Mitchelton-Scott versenyzője ezekben a napokban Kolumbiában (Paipa régióban) készül az olasz körre. Csapattársa, Sam Bewley társaságában.

"Új emelkedőkön edzek, szóval nincs viszonyítási alapom a formámat illetően."

Chaves 2016-ban a Girón és a Vueltán is dobogós volt, és megnyerte a Lombardiát. Tavaly egy térdsérülés miatt elég felejthetőre sikerült az éve, sem a Touron, sem az év második felében nem volt önmaga.

"Sokan elmondták már előttem, de tényleg a rosszul sikerült szezonokból lehet a legtöbbet tanulni. Tavaly a sérülésem miatt folyamatosan lemaradásban voltam, csak üldöztem önmagam, és elsiettem a visszatérést. Nem adtam elég időt magamnak, nem figyeltem a testem által küldött jelekre, és alig pihentem. Most már tudom, az ilyen helyzeteket nyugodtan kell kezelni, és nem szabad semmit elkapkodni. Fő a nyugalom."

066_DPPI_20317221_012.jpgFotó: Europress/AFP

Az elsietett visszatérésnek, a gyengén sikerült Tour, illetve a biztató kezdés után, szintén egy nem túl erős Vuelta lett a vége. A mostani tavasz során Chavito megnyerte a Herald Sun Tourt, de azóta csak két versenyen (PN+Katalán kör) indult, és azokat sem fejezte be.

"Minden évből lehet tanulni valamit, legyen az erős, vagy kifejezetten gyenge. Kemény munka és pozitív életszemlélet, nekem ezekre van szükségem. Élvezem a helyzetemet, készülök a Giróra, és minden nap eszembe jut, milyen kiváló munkám van. Szerencsés vagyok, hogy profi kerékpáros lehetek, hogy visszajöttem egy olyan sérülésből, ami után nem sok jövőt jósoltak nekem. Szóval nincs okom abbahagyni a mosolygást."(Forrás: cyclingweekly)

 
Hozzászólások