Chaves elszállt, Mohoric szakaszt nyert

shadow

A pihenőnap utáni szakasz mindig veszélyes. Na de ennyire?
Őrült szakasz volt a mai, és először történt valami igazán rossz a Mitchelton-Scott csapatával. Chaves teljesen elszállt, 25 percet (!) kapott, miközben Dumoulin egy lejtmenet során bukott. Yates menet közben jóváírást szerzett, így minimálisan növelte az előnyét.

Ez történt
Kedden az idei Giro leghosszabb szakasza várt a mezőnyre, ráadásul egyből a pihenőnap után. A 244 km-es etap rögtön egy komoly emelkedővel kezdődött, ahol Chaves nagy meglepetésre leszakadt. Ott maradt a sorában Viviani is, aminek köszönhetően sokáig a Quick-Step üldözte a mezőnyt. Amikor azonban az olasz sprinter segítői teljesen elfogytak, a hátrány nőni kezdett, majd a Chaves-féle sor teljesen feladta az üldözést. Ennek lett az eredménye a 25 perces hátrány. 

Menet közben Simon Yates elvitte egy részhajrát (Pinot kezdeményezte az akciót), majd jött Mohoric jó ütemű támadása. A Bahrain-Merida versenyzőjére nem sokkal később Nico Denz ugrott fel, és ők ketten szépen el is tudtak lépni. A sprintet Mohoric nyerte, a főmezőny pedig bő fél perc hátránnyal gurult be. Ott volt a sorban Tom Dumoulin is, aki 17 kilométerrel a befutó előtt bukott, kerékpárt cserélt, de Oomen segítségével egész hamar felért.

Őrült nap volt, melynek végén az összetettben második helyen álló Chaves teljesen elszállt.
Yates viszont 3 másodperccel növelte az előnyét.


A szakaszgyőztes - Matej Mohoric (Bahrain-Merida)
Tavaly még az UAE versenyzőjeként nyert a Vueltán, most már Bahrain-Meridásként csípett el egy szakaszt a Girón. Elképesztő tempóban ment lefelé, sokszor izgulni kellett érte, hogy minden kanyart be tudjon venni.

A nap száma - 25.25
Ekkora hátránnyal ért célba Johan Esteban Chaves, aki a nap elején még második volt összetettben.

A nap mondása
"A Giro már csak ilyen. Pár napja még csodálatos napokat éltem meg, most viszont elúszott a versenyem...Egyszerűen nem volt erőm. Próbáltam tekerni, de ennyi volt bennem..."
(Johan Esteban Chaves)

Ez jön holnap
Ma is kiderült, a Girón nincs könnyű szakasz. A mezőny szerdán - várhatóan délután négy óra magasságában - érinti Filottrano városát, vagyis megemlékezik a tavaly áprilisban elhunyt Michele Scarponiról. Nem lesz egy hosszú etap, Assisi és Osimo között 159 kilométer, de megint nem sok sík várja a mezőnyt. A befutó egy nehéznek tűnő, negyedik kategóriás emelkedő tetején lesz.