ES Bringa - Tényleg új főszponzort kereshet Valter Attila csapata?
Tényleg új főszponzort kereshet Valter Attila csapata?
Fotó: Europress/AFP

Tényleg új főszponzort kereshet Valter Attila csapata?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/13 08:36
Sikerült megegyezni a főszponzorral, de mégsem beszélhetünk teljes sikerről. A Het Nieuwsblad úgy tudja, hogy ebben az idényben az eredeti fizetésük feléhez juthatnak hozzá a CCC versenyzői, a főszponzor ugyanakkor az év végén kiszáll. Ez a szezon nincs veszélyben, de 2021-ben már új néven versenyezhet Valter Attila csapata.

A Het Nieuwsblad arról írt kedden, hogy megszületett a döntés, és a  CCC az év végén kiszáll a kerékpársportból, pedig még egy szezonig szerződése lett volna a csapat működtetésére. Azaz a BMC két évvel ezelőtti megszűnése után Jim Ochowicz ismét új főszponzor után nézhet. A hírek szerint a Giant szívesen maradna, tehát a csapat kerékpárbeszállítója nem változna. Ha hihetünk a belga újságnak, a CCC versenyzői a márciusi bérük 50%-hoz juthattak hozzá és várhatóan ennyit kapnak a szezon hátralévő részében is.

De ami mindenféleképpen jó hír, hogy a várhatóan augusztus 1-én újrainduló idény nincs veszélyben.

"A CCC-nél úgy döntöttek, hogy a helyzetre való tekintettel a marketing költségeket le kell csökkenteni. Ez nem a lengyel oldalról jött, hanem a cégcsoport részvényesei szavazták meg" mondta az Eurosportnak még az előző héten Valter Attila. 

"Mi is olyan címszó alatt kapjuk a fizetésünket, hogy marketing tevékenységet végzünk, hisz ugye visszük a logót a hátunkon. Most viszont nincs verseny, vagyis nincs marketing, ezzel az érvel lehetett megvonni a pénzt. És én ezt teljesen jogosnak gondolom. A 100% most nem lenne reális, főleg nem annak fényében, hány dolgozót kellett elbocsátani a CCC gyáraiból."

valter.jpg Fotó: twitter

Valter Attila az Eurosportnak elmesélte, hogy a versenyzők egészen jól fogadták a döntést, volt egy nagy videó konferencia, aminek végeredményeként sikerült megállapodni abban, hogy senki "ne nullával jöjjön ki ebből az egészből".

"Mi most próbálunk annyi marketing tevékenységet végezni, amennyit csak tudunk, de ezt a szezont túl fogjuk élni, és el fogunk indulni az összes versenyen."

A 21 éves magyar kerékpáros az első World Tour szezonjában két többnaposon indult a CCC színeiben, a Tour de La Provence-on huszonkilencedik, a Tour du Var-on pedig kilencedik és (!) fehér trikós lett. Attila első WT-versenye a katalán kör lett volna, de azt a járvány miatt már nem tudták megrendezni.  

Hozzászólások