ES Bringa - Mitchelton után CCC? Valter Atiék csapatfőnöke optimista az új szponzort illetően 
Mitchelton után CCC? Valter Atiék főnöke optimista az új szponzort illetően
Fotó: Europress/AFP

Mitchelton után CCC? Valter Atiék csapatfőnöke optimista az új szponzort illetően 

Szabó BenceSzabó Bence
2020/06/18 13:30
Akár már a Tour de France előtt új szponzort találhat a CCC, legalábbis Jim Ochowicz csapatfőnök szerint. Az amerikai sportvezető bízik benne, hogy egy új befektetővel egyben tarthatják a keretet, de tudja, a legnagyobb sztárjuk, Greg Van Avermaet megtartásához lehet, hogy még ez sem lesz elég. 


A koronavírus járvány számos csapatot nehezen érintett a profi kerékpáros mezőnyben. A legrosszabbul azonban egyértelműen a CCC-nél jártak, ahol a főszponzorként szolgáló lengyel cipőmárka szinte azonnal jelezte, ilyen körülmények között nem folytatják a sor támogatását 2021-ben. A csapatvezető 
Jim Ochowicz azóta folyamatosan új befektetőket keresett, most pedig úgy érzi, közel lehet egy új megállapodás:

"Azt gondolom, hogy a versenyek újraindulása egy fontos lépés lesz nekünk, bár az az érzésem, hogy már a Tour előtt találunk új szponzort."

Ochowicz elmondása szerint azért is optimista, mert úgy érzi, a pénzügyi nehézségek ellenére a vállalatoknak most megéri a kerékpársportba befektetni:

"A gazdaság lelassult, ez tény, de az ilyen válságok lehetőségeket is teremtenek. A bringázás most egy fellendülő üzletág, globálisan megnőtt iránta az igény. Ez jót tesz a sportnak és jó nekem is, amikor (lehetséges) szponzorokkal beszélek, mert tetszik nekik, amit látnak."

A csapatvezető nem akart konkrét céget megnevezni, ami érdeklődne a szponzoráció iránt, a pletykák azonban arról szólnak, hogy a pro-konti csapatban már érdekelt amerikai Rally szállhat be a CCC helyére. Akár erre is utalhat Ochowicz nyilatkozatának azon része, ahol a csapat World Tour-licencének értékéről beszélt:

"Valami olyasmi van a kezünkben a következő két és fél éves WT-licencel, ami másnak nincs. Mi ott lehetünk a Touron, a Girón és a Roubaix-n, mások ezt nem mondhatják el. Most. hogy a Mitchelton megoldást talált a problémáira, talán mi vagyunk az egyetlen WT-csapat, ami befektetőket keres."

CCC-GvA-Ochowicz.jpg Fotó: Europress/AFP

Így aztán a csapatvezető reménykedik benne, hogy a Tour augusztus végi kezdetére sikerül rendezni a kérdést. Egy normális szezonban a francia kör kezdete lenne a határidő az ilyen üzleteknél, de Ochowicz szerint a járvány miatt ezek a dátumok sem érvényesek:

"Nincsenek határidők, illetve minden nap változhatnak. Az egyetlen határidő december 31., ha jövőre csapatot szeretnénk indítani."

Persze ha a csapat az idei keretét is egyben szeretné tartani, ennél valószínűleg hamarabb kell megoldást találniuk. A nagy nevek közül Zakarin, Trentin és Valter Attila jövőre is szerződéssel rendelkezik, a legnagyobb sztár Greg van Avermaet megállapodása viszont az év végén lejár. Ochowicz szerint azonban a versenyzők türelmesek és mindenki, beleértve GvA-t is, hajlik a maradásra:

"Sokaknak talán már van ajánlata a következő évre, de úgy döntöttek, nem foglalkoznak ezzel, amíg mi nem tudunk felmutatni valamit. Ez addig nem fog megtörténni, amíg nem jelentjük be az új szponzort, vagy nem kezdünk újra versenyezni. Greg a maradás mellett van és mi is szeretnénk őt megtartani."

Azt viszont a csapatvezető sem tagadja, hogy a belga sztárnak lehetnek más, vonzó ajánlatai is. A sajtóban az utóbbi hetekben felmerült a Israel Start-Up Nation ajánlata, de hallani a Quick-Step érdeklődéséről is. 

"Ha olyan ajánlatot kap, amit nem tud visszautasítani, valószínűleg nem tartanám vissza. Nem tudok biztosat mondani, nem tudom, vannak-e ajánlatai. Azt tudom, hogy folytatott megbeszéléseket, de ez így rendben is van. Viszont nem hiszem, hogy (most) döntene, hosszú kapcsolat áll mögöttünk és kölcsönösen tiszteljük egymást."

Van Avermaet jövője tehát egyelőre még lóg a levegőben, Ochowicz-nak azonban a hetekben más fontos dolga is akad, mint a szerződések tárgyalása és a szponzorkeresés, hiszen a profi mezőny rövidesen végre visszatérhet a versenyzéshez. A csapatvezető szerint bringásai már alig várják az idény újraindulását:

"A versenyzők nagyon motiváltak az újrakezdést illetően, folyton erről beszélnek. Épp tegnap véglegesítettük a versenynaptárunkat. Rövidesen eldöntjük, ki hol indul majd, a versenyzők pedig ehhez igazítják majd a felkészülésüket."


Cyclingnews

Hozzászólások