ES Bringa - Cavendish: "Nem érdekel az a sok szarság, amit rólam írogatnak"
Cavendish: "Nem érdekel az a sok szarság, amit rólam írogatnak"
Fotó: Europress/AFP

Cavendish: "Nem érdekel az a sok szarság, amit rólam írogatnak"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/13 15:38
"Sokan már 2010 után azt mondták, hogy vége a pályafutásomnak, és azóta minden évben ezt ismételgetik. Nem érdekel azok véleménye, akiknek fogalmuk sincs a velem történtekről " - mondta még a tavalyi év végén Mark Cavendish. 


Aki az elmúlt években egy súlyos betegség és jó pár bukás miatt nemhogy elszokott a győzelmektől, hanem alig tekert. 2020 elejére viszont eljutott oda, hogy ismét igazi versenyzőnek érzi magát.

"Ha minden olyan negatív kommentre megpróbálnék válaszolni, ami velem foglalkozik, nem lenne időm edzeni" - mondta Cav, a Het Niuewsbladnak adott interjúban. "De őszinte leszek, nem érdekel az a sok szarság, amit az újságokban meg a Twitteren írogatnak rólam. Azért találnak be, mert régen sok győzelmem volt. Na, a mostani mezőnyben tekerő kerékpárosok 95%-a egy versenyt sem tud nyerni, szóval szerintem a saját teljesítményemmel elégedett lehetek."

Ezt mondja Cavendish, aki eddigi pályafutása során 30 alkalommal nyert szakaszt a Touron, amivel Eddy Merckx mögött második helyen áll. Az idei első versenyén viszont már az jelentette neki a sikerélményt, ha felvezetőként benne volt az egyik csapattársa sikerében.

EQQ4y9HWsAILo27.jpg Fotó: twitter

"Ha tagja vagy egy csapatnak, mindig jó érzés a győzelem. Akár te nyersz, akár segítesz. Engem mindenki sprinterként ismer, de ez nem jelenti azt, hogy nem vehetek részt a felvezetésben, ha erre van szükség. Ez a meló, ezt kell elvégezni. Mikor Wiggins Tourt nyert, akkor is dolgoztam érte a hegyek elején, szóval nincs ebben semmi új. Lényeg, hogy jól érzem magam, és végre nincs velem semmi gond. Az Epstein-barr vírus egy komoly dolog, most is ott van benne, szóval folyamatosan figyelnem kell. De gyakorlatilag teljesen meggyógyultam."

Amikor pedig azt kérdezik Cav-tól, lehet-e esélye megdönteni Merckx 34-es rekordját, csak ennyit válaszol: 

"Próbálok nem foglalkozni ezzel, de minden interjúban előjön. Az újságírók állandóan eszembe juttatják, szóval nehéz lenne elfelejteni. Maradjunk annyiban, hogy most boldog vagyok, hisz végre rendesen versenyezhetek. Rég éreztem magam igazi kerékpárosnak."

Hozzászólások