ES Bringa - Carapaz: "Van egy megnyugtató előnyöm, szóval nem vagyok ideges"
Carapaz: "Van egy megnyugtató előnyöm, szóval nem vagyok ideges"
Fotó: Europress/AFP

Carapaz: "Van egy megnyugtató előnyöm, szóval nem vagyok ideges"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/02 10:01

Mint Geraint Thomas a tavalyi Touron.

A hegyeken az egyik legjobb volt, két szakaszt nyert, az időfutamokat szépen lehozta, egyszerűen nem lehet belekötni a három héten keresztül mutatott teljesítményébe. Meg persze a csapata. A Movistar - illetve a jelenleg 3. helyen álló Landa - végig tökéletesen segítette.

Barátkozzunk meg a gondolattal, ecuadori győztese lesz a Girónak. De nem csak ecuadori, hanem teljesen megérdemelt győztese, hisz Richard Carapaz egyetlen kisebb hullámvölgy nélkül lehozta a királyszakaszt. Sőt, az egész versenyt.

"Két feladatunk volt a nap előtt: először is meg akartuk tartani a trikót, és szerettük volna elvinni a szakaszt Landával. Aki ráadásul ment a harmadik helyért, szóval volt motiváció" - nyilatkozta Richard Carapaz, aki 1.54-es előnnyel mehet neki a mai időfutamnak. 

000_1H51IP.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nagyon kevéssel kaptunk ki, de összességében boldog vagyok azzal, ahogy ez a napunk alakult. A végén már minden erőmmel azért mentem, hogy Mikelnek meglegyen a befutó. Nem sikerült, de az a lényeg, hogy a csapattal és velem is minden rendben."

És mi lesz a mai veronai egyenkéntin?

"Természetesen bármi megtörténhet, de azt hiszem, hogy rendelkezem egy megnyugtató előnnyel. Szóval nem vagyok ideges."

Ennyi. De ilyen három hét után, miért pont a mai napot izgulná el Carapaz?


Hozzászólások