ES Bringa - Carapaz: "Teljesen nyugodt vagyok"
Carapaz: "Teljesen nyugodt vagyok"
Fotó: Europress/AFP

Carapaz: "Teljesen nyugodt vagyok"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/29 09:13
Újabb nappal közelebb kerültünk Veronához, és Richard Carapaz még mindig nagyon jól áll összetettben. Sőt, Roglictól talán már nem is kell annyira félnie.

Nibali viszont - akitől saját elmondása szerint a legjobban tart - nem lépett el tőle, így előtte továbbra is 1.47-el vezet. Roglicnak azonban nem ízlett a Mortirolo, és már bő két perces hátrányban van.

Ez pedig egy olyan különbség, amivel neki lehetne menni a veronai időfutamnak. De azt a Movistar versenyzője is tudja, hogy a 21. szakasz még nagyon messze van.

"Kemény nap volt, sok szintkülönbséggel, de jól kijöttünk belőle. A folytatást illetően teljesen nyugodt vagyok, annak ellenére, hogy sok hegyet kell még megmászni. Roglicnak adtunk, Nibali nem tudott ellépni, szóval kiváló napot zártunk. Annak ellenére, hogy végig rossz időnk volt. Amikor Vincenzo megindult, nyugodt tudtam maradni, hisz létszámfölényben voltunk. Lehet, hogy sokak szerint még fiatal vagyok, de azért már van némi rutinom az ilyen helyzeteket illetően."

000_1H04JD.jpg Fotó: Europress/AFP

A 26. születésnapját ma ünneplő Carapaz tehát a Mortirolós szakaszon is megtartotta a rózsaszín trikót. Mi az, hogy megtartotta?! Kedden adott majdnem másfél percet Roglicnak, és már 2.09-el vezet vele szemben. Miközben Nibali bár próbálkozott, nem közelített hozzá.

Carapaz tényleg nyugodt lehet, hisz a csapata nagyon erős. Mikel Landa úgy megy, hogy talán a dobogót illetően sem esélytelen.

Ezt persze segítőként nem lesz könnyű összehozni, de most még ennek is van némi realitása.


 

Hozzászólások