ES Bringa - Carapaz szerint a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei a Jumbo-Ineos rivalizálásnak
Carapaz szerint a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei a Jumbo-Ineos rivalizálásnak
Fotó: Europress/AFP

Carapaz szerint a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei a Jumbo-Ineos rivalizálásnak

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/14 09:13
Ha jobban belegondolunk, neki ez volt az élete nagy lehetősége. Hisz egyáltalán nem biztos, hogy pár év múlva ismét kapott volna egy ennyire jó ajánlatot. Friss Giro-győztesként meg kellett ragadnia a lehetőséget, hisz a világ legjobb csapata hívta. Komoly fizetésért cserébe, ami szintén nem egy utolsó szempont. 

Szóval igazából érthető is Richard Carapaz csapatváltása, és abban abszolút igaza van, hogy az Ineosnál minden segítséget meg fog kapni ahhoz, hogy újra megnyerje az olasz kört. 


Mit szólsz ahhoz, hogy tavaly két dél-amerikai versenyző nyerte a két legfontosabb háromhetest?
Egyértelmű jele annak, hogy itt egyre jobb állapotban van a kerékpársport. Ami eddig is nagyon népszerűnek számított. Van két rangos verseny, a San Juan és a Kolumbiai kör, ezeknek tovább kell fejlődniük. És akkor még több kerékpárost láthatunk majd az utakon.

Tényleg hiszel abban, hogy újra megnyerheted a Girót?
Ez a célom, szóval természetesen. Tetszik az útvonal, az utolsó hét brutális a sok hegynek köszönhetően. De tavaly kiderült, hogy ott vagyok a legjobbak szintjén, ez pedig nagy önbizalmat adott. És az sem mellékes, hogy van már tapasztalatom a Girót illetően, ami szintén nagy előny.

És a három időfutam?
Tudom, hogy lesz három egyenkénti, de ettől még nem elérhetetlen az összetett győzelem. Ezekre előre fel lehet készülni. Erős csapattal minden megoldható.

Richard Carapaz, aki elhozta a győzelmet az örök vesztesnek hitt ecuadori nép számára | Hosszabbítás

Richard Carapaz Mosvistaros csapattársa, Mikel Landa árnyékában érkezett az idei Giróra. A vége azonban az lett, hogy történelmet írt hazája számára azzal, hogy megnyerte a versenyt. Egycsapásra ő lett Ecuador első számú sportolója. Győzelmét annak köszönheti, hogy megfontoltan agresszív volt, nyugodt és taktikus. Visszavert valamennyi támadást, így aztán Veronában ő ünnepelhetett.

Ezért is jöttél az Ineoshoz?
Nagyon sokat jelent nekem, hogy ide kerültem. Csak a munkára kell figyelnem, itt napról-napra jobb versenyzővé válhatok. Ezt az egészet abszolút nem élem meg nyomásként, hiába beszélnek erről az emberek. Nekem szükségem van komoly célokra, egyszerűen ez motivál.

Mit szólsz ahhoz, hogy milyen erős kerettel rendelkezik a Jumbo?
Náluk és nálunk is vannak erős kerékpárosok, ebből a rivalizálásból talán majd a nézők jönnek ki a legjobban. Jó meccseket láthatnak egész évben. Amúgy meg mindenki magával foglalkozik, és a saját céljait szeretné elérni.

Te mit tudsz Froome-ról? Lehet esélye a Tourra?
Nem vagyok orvos, szóval erre nehéz válaszolni. Akárcsak a többiek, én sem tudok sokkal többet róla. Bízunk benne, szurkolunk neki, mert nagy story lenne a visszatérése.

EQbL7QgWsAAuIVX.jpgFotó: twitter

Egyébként téged láthatunk majd a Touron?
Még nem tudom, de én szívesen indulnék. Mondjuk van pár évem arra, hogy ott versenyezzek. 

Mit szólsz Quintana csapatváltásához?
Nem tudom az okokat, gondolom ő hozta meg a döntést, de ha valahol nem érzed jól magad, akkor lépni kell.

Volt némi feszültség azt követően, hogy eligazoltál a Movistartól. Ezt, hogy élted meg?
Az egész feszültség abból jött, hogy a sérülésem miatt nem mentem el a Vueltára, pedig a csapat szerette volna, ha indulok. Ennyi az egész. Most lehetőséget kaptam arra, hogy a világ legerősebb soránál tekerjek, de ennek ellenére nem fogom elfelejteni a Movistaros időszakot. Rengeteget segítettek nekem, és tök jó fej csapattársaim voltak.


El Tiempo
Hozzászólások