ES Bringa - Carapaz nemet mondana a Tourra
Carapaz nemet mondana a Tourra
Fotó: twitter

Carapaz nemet mondana a Tourra

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/04 17:35
"Ha rajtam múlik, nem!"

Ezt válaszolta szinte gondolkodás nélkül arra a kérdésre Richard Carapaz, hogy ott lesz-e a Tour de France-on. Hisz Nairo Quintana nemrég úgy nyilatkozott, hogy szívesen látná maga mellett (természetesen csak segítőként), a friss Giro-győztes ecuadori versenyzőt.

"Nem szeretnék változtatni a télen kitalált versenyprogramon. Giro, pihenés majd Vuelta. Én erre készülök. Persze, egyszer szeretnék majd rajthoz állni a Touron, de nem idén."

Carapaz a spanyol AS-nak adott nyilatkozatában, egy másik fontos, a jövőjét érintő kérdésre is kitért. Hisz a szezon végén lejár a szerződése, és olasz sajtóinformációk szerint az Ineos érdeklődik iránta.

D8JllJ3WkAEY-kP.jpg Fotó: twitter

"Tökéletesen érzem magam a Movistarnál, szóval, ha a csapat bízik bennem, és a jövőben is építene rám, nagyon szívesen maradnék."

De nyilván nem a mostani 150.000 eurós éves fizetésért. A tegnapi Gazzettában ugyanis arról írtak, hogy bármilyen furcsa, Richard Carapaz most csak ennyit keres. Az a Carapaz, akinek Giuseppe Acquadro a menedzsere, aki Bernal és Sosa ügyeit is intézi. 


A fizetésemelés a Giro-győzelem miatt biztos, miközben azt sem szabad elfelejteni, hogy Quintana és Landa ugyancsak közel áll a váltáshoz. Márpedig, ha ők mennek - Enric Más érkezése ellenére is - lenne keret Carapaz megtartására.

A Gazzetta egyébként úgy tudja, hogy az Ineos 1.5 millió eurót kínál az ecuadori versenyzőnek.

Hozzászólások