ES Bringa - Carapaz: "A Stelvio döntő lehet majd a jövő évi Girón"
Carapaz: "A Stelvio döntő lehet majd a jövő évi Girón"
Fotó: Europress/AFP

Carapaz: "A Stelvio döntő lehet majd a jövő évi Girón"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/26 16:30
Csütörtök délután hivatalosan is bemutatták a jövő évi Giro útvonalát, a prezentáció után pedig több nagy név osztotta meg véleményét a szakaszokról. Lássuk, hogyan nyilatkoztak a sztárok! 

Richard Carapaz: (Ineos - a 2019-es Giro győztese)

"Nagyon szeretnék jövőre elindulni. Ez egy nagyon érdekes útvonal, ami sok meglepetést tartogat. Már a verseny eleje is érdekesnek tűnik, lesz pár szakasz a parton, talán hozhat valami váratlant. Lesz egy hosszabb időfutam, ami inkább a specialistáknak kedvezhet, de utána az utolsó hét tele van hegyekkel, szóval lesz lehetőség a fordításra. A Stelvio szerintem döntő jelentőségű lehet majd."

Peter Sagan: (Bora-Hansgrohe)

"A magyarországi Nagy Rajt nagyon közel lesz Szlovákiához, szóval jó lenne ott nyerni, vagy alkotni valami nagyot. Az első két hét útvonala is tetszik, aztán pedig elérjük Treviso környékét. Öt évig laktam ott, szóval mondhatjuk, a második otthonom, az biztos, hogy nagyon érzelmes pillanat lesz. Mindig mondtam, hogy szeretnék elindulni a Girón mielőtt visszavonulok."  

000_1LP4RF.jpgFotó: Europress/AFP

Matt White (A Mitchelton-Scott sportigazgatója)

"Ez egy alattomos útvonal. Rögtön remek formában kell majd kezdeni a versenyt, hiszen nem szeretnénk másodperceket ajándékozni az első szakaszon, Szicíliában pedig rögtön jön egy dombosabb etap, majd az Etna. A második hét egy picit könnyebb lesz, a harmadik viszont brutális. Az utolsó héten lesz öt nehéz hegyi szakasz, három ráadásul 200 kilométernél is hosszabb, plusz ugye az időfutam."

"Ami kifejezetten szembetűnő, az a szakaszok hossza. Talán tíz 200 kilométer feletti etap lesz, a Touron pedig jövőre összesen egy. Az biztos, hogy sok szakaszt be kell majd járnunk, mert sok lesz az új útvonal és sok trükkös befutóra számítok."  

Mauro Vegni: (A Giro versenyigazgatója)

"Talán kicsit könnyítettünk az útvonalon az előző néhány évhez képest. Ez elsősorban a nehéz olimpiai és világbajnoki pálya miatt van így. Figyelembe kell vennünk a versenyzői igényeket, hiszen ők vonzzák a közönséget az utak mellé, szóval fontos az akaratuk. Ugyanakkor szerettük volna, ha emellett megmaradnak a Giro jellegzetességei, és egy minden típusú versenyzőnek kedvező útvonalat alkotunk. 

"Szerintem a háromhetesekre nem valók 130 kilométeres szakaszok, nagy körversenyt olyan versenyzők nyerjenek, akik bírják a hosszú etapokat és a 2000 méter feletti emelkedőket. A Giro filozófiája mindig is ez lesz."   


Szöveg: Szabó Bence

Forrás: részben cyclingnews.com

Hozzászólások