ES Bringa - Cancellara szerint örülni kéne az Ineosnak, nem pedig támadni őket
Cancellara szerint örülni kéne az Ineosnak, nem pedig támadni őket
Fotó: Europress/AFP

Cancellara szerint örülni kéne az Ineosnak, nem pedig támadni őket

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/16 09:57
Fabian Cancellara szerint nem fair kritizálni az Ineost, amiért beszállt szponzorként a kerékpársportba. A brit vegyipari cég, mely komoly kritikákat kapott a környezetvédőktől a Sky telekommunikációs óriás távozása után érkezett a csapat megmentésére.

Cancellara szerint kifejezetten jót tett a sportágnak, hogy a csapat megmenekült, éppen ezért örülni kellene az új szponzornak, nem pedig támadni azt.

"Nem fair, hogy amikor az emberek meghallják az Ineos nevét, csupa negatív dolog jut az eszükbe. Amikor valakikben megvan a lelkesedés, és a tenni akarás, akkor békén kéne őket hagyni, és nem zrikálni őket."

"A tiltakozók jobban tennék, ha előbb a saját házuk táján söpörnének. Megnézhetnék például, hogy használják az áramot, a vizet, és mennyire veszik ki a részüket az újrahasznosításból."

A Jim Ratcliffe, Nagy Britannia leggazdagabb embere által vezetett vegyipari cég hivatalosan a Tour of Yorkshire kezdete óta támogatja a korábbi Sky-t. A verseny első szakasza előtt környezetvédők jelentek meg a csapat buszánál és tiltakoztak az Ineos tevékenysége ellen. 

ineos.jpg Fotó: Europress/AFP

Akik támadják a világ egyik legnagyobb vegyi anyag gyártóját elsősorban azért teszik, mert az általuk használt mikroműanyagok a tengerekbe és óceánokba kerülve szennyezik a vizeket, és azok élővilágát. Az Ineos azonban tagja egy olyan programnak, mely elkötelezte magát a mellett, hogy egy újfajta módon kezeljék ezeket az anyagokat, elkerülve azt, hogy azok a tengerekbe jussanak.

"A sportágnak jót tesz, ha van egy nagy csapat és egy szponzor, mely segíti annak túlélését. Persze tudom, vannak olyanok, akik örültek volna, ha a Sky nem talál új szponzort magának" - tette hozzá Cancellara.

A tiltakozásokra reagálva Chris Froome elmondta, hogy ő továbbra is elkötelezett az egyszer használatos műanyagok visszaszorítása mellett, sőt, maga Ratcliffe is megszólalt az ügyben.

"Mindent megteszünk, hogy új technológiákat fejlesszünk ki annak érdekében, hogy megoldjuk a kifogásolt problémát. Azt azonban látni kell, hogy a modern világnak része a műanyag, bármerre megyünk, találkozunk vele. Próbálunk segíteni, de az egész világ problémáját nem tudjuk csak mi megoldani."


(Forrás: cyclingweekly)

Hozzászólások