ES Bringa - Cancellara: "Ezt a versenyt mindenki szereti"
Cancellara: "Ezt a versenyt mindenki szereti"
Fotó: Europress/AFP

Cancellara: "Ezt a versenyt mindenki szereti"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/08 11:30

"A Flandriával és a Roubaix-val való összehasonlítást hagyjuk, ez a verseny önmagában csodálatos. Méghozzá azért, mert minden megvan benne. Nézzük csak meg a tavalyi dobogót. Egy klasszikus specialista, egy összetett menő és egy fiatal, alig ismert srác, aki a cyclo-crossból jött. Aztán ott van a toszkán táj, a fehér murvás utak, melyek egész nap fel-le hullámoznak, és persze Siena. Ami egy csodálatos zárása a napnak."

Fabian Cancellara jól tudja, mitől az a Strade Bianche, ami. Nála többször senki nem nyert meg ezt a versenyt.

"Imádtam ezt az egynapost, amely nemcsak nehéz és szép, hanem tök jó helyen van a naptárban. Elneveztek rólam egy murvás szektort, ami külön büszkévé tesz. Sajnos nem leszek ott Sienában, de tv-n biztosan megnézem a versenyt. Hogy kik az esélyeseim? Stybar, Van Avermaet, Van Aert és Fuglsang."

519a00ae-40f8-11e9-a0cf-839301ca9422_web_scale_0.045929_0.045929__.jpg Fotó: twitter

Szombaton tehát újra Strade Bianche.

A verseny, amelyet mindenki nagyon szeret, és amely kifejezetten gyorsan vívott ki magának komoly rangot a mezőnyön belül. Thibaut Pinot tavaly még azt is felvetette, hogy az SB nyugodtan lehetne a hatodik nagy klasszikus. A 2018-as győztes Tiesj Benoot pedig egyszerűen a Champs-Élysées-hez hasonlította a befutót.

Idén a Tour de France címvédője, Geraint Thomas is megismerheti a fehér murvás utakat, hisz először pályafutása során ott lesz a rajtnál, Vincenzo Nibalihoz, Greg Van Avermaet-hoz, vagy Julien Alaphilipp-hez hasonlóan. A tavalyi második helyezett Romain Bardet viszont inkább a Párizs-Nizzára koncentrál, ugyanakkor legutóbb ő sem finomkodott a jelzőkkel.

"Ilyen egy igazi kerékpár verseny. Megvan benne minden: gyors, néha átláthatatlan és igazán őrült. Imádom!"


📺 Strade Bianche szombaton 14.00-tól élőben az Eurosport 2-n!

Hozzászólások