ES Bringa - Bjerg nyerte az "úszóversenyt", Valter Attila látványosat bukott
Bjerg nyerte az "úszóversenyt", Valter Attila látványosat bukott
Fotó: Europress/AFP

Bjerg nyerte az "úszóversenyt", Valter Attila látványosat bukott

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/24 17:13
Nincs abban semmi meglepő, hogy ismét, sorozatban már (!) harmadik alkalommal Mikkel Bjerg nyerte az U23-as időfutamot. Az már sokkal érdekesebb, hogy a dán versenyző milyen körülmények között gyűjtötte be a világbajnoki aranyat.

A jövőre már az UAE Emirates csapatánál tekerő Bjerg, és a két magyart is a soraiban tudó mezőny ugyanis egész nap szakadó esőben tekert, komoly vízátfolyások és tócsák alakultak ki az úton, aminek "köszönhetően" sajnos Valter Attila is bukott.


A CCC Development Team magyar versenyzője egy lejtmenetes részen, nagyjából 65 km/h-s sebességnél bukott, de szerencséje jól van, nem sérült meg komolyabban, csak egy kicsit lehorzsolta a bal oldalát. Sajnálhatjuk Attila bukását (aminek videóját még G Thomas is megosztotta a twitteren), hisz láthatóan okosan, az ereje nagy részét a pálya második felére tartalékolva kezdett, de aztán jött a bukás. Egy kátyú miatt...

Valter Attila egyébként a tartalék kerékpárjával (amely a saját országútija volt) betekert a célba, és 5.40 hátránnyal az 54. helyen zárt. Az U23-as időfutam másik magyar indulója Peák Barna gond nélkül megjött, ő a 26. helyen fejezte be a mai napot.

Más számára sem volt sima a keddi egyenkénti, a dán Johan Price-Pejtersen bukására valószínűleg évek múlva is emlékezni fogunk...


Szintén a magyar válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy egy visszalépés miatt plusz kvótához jutott a szövetség, így vasárnap Dina Marci mellett, Kusztor Peti ott ott lesz a férfi mezőnyversenyen! Vagyis elit kategóriában két, a pénteki U23-as mezőnyversenyen öt magyarért szurkolhatunk.

A vb szerdán a férfi időfutammal folytatódik (élő közvetítés 14.00-tól az Eurosporton), de ott végül nem lesz hazai induló. 

Hozzászólások