ES Bringa - Biztató előny, és erős csapat. Elég lesz ez Carapaznak?
Biztató előny, és erős csapat. Elég lesz ez Carapaznak?
Fotó: Europress/AFP

Biztató előny, és erős csapat. Elég lesz ez Carapaznak?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/01 08:47
"Támadást. Nagyon sok támadást."

Ezt válaszolta a rózsaszín trikós Richard Carapaz arra a kérdésre, hogy mire számít a mai királyszakaszon. Majdnem két perccel vezet Nibali előtt, szóval a Movistar versenyzőjének semmit nem kell (és szabad) elizgulnia.

"Van egy erős sorunk, amivel képesek lehetünk iránytani a szakasz során. Rendelkezem egy szép előnnyel, és nyugodtan bízhatok a srácokban. Főleg Mikelben, aki igazi vezérként viselkedik, és mindenben segít nekem. Bizakodó vagyok, mert eddig minden rendben ment. De az biztos, hogy nagyon kemény napunk lesz."

Carapaz 1.54-es előnnyel mehet neki az öt emelkedőt, (!) 5700 méter szintkülönbséget, és persze hegyi befutót hozó királyszakasznak.

000_1H39JX.jpg Fotó: Europress/AFP

"Landával beszéltem négyszemközt, és megígérte nekem, hogy szombaton csak értem fog dolgozni. Amióta rajtam van a rózsaszín trikó ezt teszi, szóval teljesen nyugodt vagyok. Egy valamitől félek egy picit, ez pedig a bukás vagy a technikai probléma. Másra nem is gondolok. Meg kell védenünk a trikót, de szerintem készen állunk."

Rolgic nagy különbségeket jósol, Nibalinak semmi veszítenivalója nincs, a szakasz pedig tényleg nehéz. Főleg így, három hét tekerés után.

Ez lesz az utolsó lehetőség arra, hogy valaki felborítsa az összetettet. 

Jöjjön az a királyszakasz!Hozzászólások