ES Bringa - Bettiol Flandria-győzelmének az autója örült a legjobban
Bettiol Flandria-győzelmének az autója örült a legjobban
Fotó: Europress/AFP

Bettiol Flandria-győzelmének az autója örült a legjobban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/20 16:23
"Mi volt a Flandria-győzelem legnagyobb tanulsága? A tudat, hogy tényleg ott vagyok a világ legjobbjai mellett, és meg is tudom verni őket. Egy nap szeretnék nyugiban visszatérni ezekre az utakra, és alaposan körbenézni. Mert csodálatos környék. Verseny közben azonban erre nem sok lehetőségem volt.” 

Lassan Alberto Bettiol is újrakezdi a tekerést, öt kerékpár nélküli – kizárólag pihenéssel töltött – hetet követően, a napokban ő is kerékpárra ült. Nem siet, nem kapkod, valószínűleg az első versenyére is február végig várni kell.

"Tényleg sokáig nem ültem kerékpáron, de kellett már ez a pihenés. Nem utaztam sehova, repülök eleget év közben. Otthon voltam a barátnőmmel, meg néhányszor Luganóban, mivel lassan új házba költözünk. És elindult az új honlapom, az albertobettiol.com. Nincs vele semmi komoly célom, mindössze ott tudok egy kicsivel többet mesélni magamról, mint más felületeken.”

Van is mit mesélni, hisz Bettiol idén Flandriát nyert, ami olasz versenyzőnek mostanában ritkán jött össze. Utoljára 2007-ben Ballan tudott nyerni, azóta az olaszoknak a dobogó sem volt túl gyakori.

"Most már tudom, hogy tényleg ott vagyok a világ legjobbjai mellett, és meg is tudom verni őket. De ehhez a győzelemhez nagyon kellet egy olyan sor, mint amilyen az EF. Nem volt rajtam nyomás, hagytak nyugiban edzeni, nem szóltak bele mindenbe, és nem is vártak el tőlem eredményeket. Teljesen felszabadultan tekerhettem, mostantól az a cél, hogy folyamatosan így menjek, és ne csak egy-két versenyen repüljek.”

000_1FG24C.jpg Fotó: Europress/AFP

Gondolhatnánk, hogy a Flandria győzelem híressé és gazdaggá teszi az embert, de ez nem feltétlenül igaz. Azt persze Bettiol sem tagadja, hogy több újságtól keresik, és jóval többen felismerik edzés közben. De mi a helyzet az anyagi résszel?

"Azt nem hiszem, hogy valaki a pénz miatt kezdene el tekerni. Itt azért nincsenek brutális fizetések. Egy jobb szerződés persze összejöhet valamelyik nagy győzelmed után, de a prémiumok nem jelentősek. Sőt, a Flandria ugye 20.000 eurót ér, a lányok pedig nevetségesen keveset kapnak. Ha jól tudom Bastianelli 1265 eurót vitt haza ezért a versenyért. Ami egy vicc. Sőt, szégyen. Pedig ő is annyi melót tett bele a versenyébe, mint én. Ha nem többet.”

De mégis, mit lehetett venni a győzelemért járó prémiumból?

"Négy új gumit a kocsimra. Már nagyon kellettek. Ötszáz euró volt összesen.”

Hozzászólások