ES Bringa - Bettiol: "Egy jó pizza? Majd csak a Liége után"
Bettiol: "Egy jó pizza? Majd csak a Liége után"
Fotó: Europress/AFP

Bettiol: "Egy jó pizza? Majd csak a Liége után"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/18 10:25

"A győzelmem megmutatta, hogy a nem sokkal kilencven után született olasz generációval is számolni kell az egynaposokon."

Alberto Bettiolnak igaza van. Azért nem úgy kezdtük ezt a tavaszt, hogy az olaszoknak akár egyetlen nagy eredményre is reális esélyük lesz. Hisz Flandriát 2007, Roubaix-t pedig 1999 óta nem nyertek. Persze előzetesen ott volt Moscon, Colbrelli vagy Trentin, de az EF versenyzőjével aztán senki nem számolt. Pedig kifejezetten jól ment idén. Csak az első hely. Az nem akart összejönni. Alberto Bettiol úgy vágott neki ennek a tavasznak, hogy még (!) nem volt profi győzelme. 

"Csak pár nappal a Flandria megnyerése után kezdtem észrevenni, mit jelentett a győzelem. Nem nagyon tudtam már nyugodtan edzeni. Mindenki velem akart lőni egy fotót."

A győzelem után elsőként a barátnődet hívtad?
Igen, és elég érzelmes pillanat volt. Még nem élünk együtt, épül a házunk, de ahogy kész lesz, egyből összeköltözünk. Vicces volt, mert nem is a saját telefonomról hívtam. Mellettem volt az egyik EF-es segítő, és az ő mobiljáról csörgettem meg. De tudta, hogy én vagyok az. Nem látta a Flandriát, mert épp Empoliban volt meccse a röplabdacsapatnak, ahol fizioterapeutaként dolgozik. De titokban azért nézegette a telefonját.

Akkor ettől az egy nagy győzelemtől most megváltozott az életed?
Háááát...Castelfiorentino, az a kis város ahol élek, már nem ugyanaz. A bár, ahol mindig csak foci ment a tv-ben, kerékpáros központtá változott, a sajtó mindent tudni akar rólam, a polgármester pedig egyből bulit akart szervezni s tiszteletemre. Mondtam neki, hogy a Liége végéig várjunk ezzel. És a régi nagyok, Michele Bartoli, Paolo Bettini, Andrea Tafi, akik az én környékemen laknak, mind-mind gratuláltak.

763.jpgFotó: hln.be

Tavaly még  BMC-nél mentél, de visszatértél az EF-hez. Miért?
Mert itt megvan az a nyugalom és szabadság, ami a jó munkához kell. Ezt nagyon szeretem Vaughtersben. Hagy dolgozni.

De miért hív ő téged viccesen John Wayne-nek?
Mert nem gondolkozom, megyek, tüzelek, és támadok. Szeretek így tekerni.

Greg Van Avermaet azt mondta rólad, hogy elég lusta voltál, és tavaly még volt rajtad néhány plusz kiló
Lusta? Lehet. Bár Gregről tudni kell, hogy edzésen egy állat, és elképesztő mennyiséget dolgozik. Jó vele tekerni, de szerintem nekem más módszerekre van szükségesem. Talán ezért mondta, hogy lusta vagyok, mert nem mentem mindig annyit, mint ő. De ha ez kell a Flandria-győzelemhez, akkor nem változtatnék. A kilók? Tavaly ilyenkor hárommal több volt rajtam.

Vaughters nemrég valami tésztára, és a mama főztjére utalt...
Igaza van, a súly kérdés nem vicc, oda kell rá figyelni. Nekem pedig különösen nehéz. Mindenfajta tésztát imádok, a pizza a kedvenc kajám, mégis a tél folyamán csak egyetlen szeletet ettem. Nem egy egészet, hanem egy szeletet... A Liege utáni hétfőn szépen megfogom a kerékpáromat, beteszem a garázsba, és egy hétig hozzá sem nyúlok. Kicsit elfelejtem ezt a sportot. És végre eszem egy jó pizzát.(Forrás: nieuwsblad.be, gazzetta, hln.be)

Hozzászólások