ES Bringa - Bettiol: "Attól, hogy Flandriát nyertem, semmi nem változott"
Bettiol: "Attól, hogy Flandriát nyertem, semmi nem változott"
Fotó: Europress/AFP

Bettiol: "Attól, hogy Flandriát nyertem, semmi nem változott"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/29 16:18
Akár azt is gondolhatnánk, hogy azon a bizonyos áprilisi napon új dimenzióba került. Hisz Flandriát nyert, amivel beírta a nevét a történelemkönyvekbe.

"Pedig semmi nem változott. Maximum az emberek néznek rám máshogy, meg néhányan a mezőnyben. Én ugyanaz a srác maradtam, mint a győzelem előtt. Semmit nem csinálok máshogy. Talán többem ismernek fel, többen kérnek közös fotót, amire a gyerekeknek soha nem mondok nemet. Tudom milyen ez a dolog, régen én is voltam azon az oldalon."

Alberto Bettiol ott lesz a Touron, de biztosan nagyobb önbizalommal vág neki a rajtnak, mint 2017-ben. Hisz azt a Flandria győzelmet már senki nem veheti el tőle.

"Dauphiné és livignói hegyi edzőtábor. Némi pihenéssel kiegészítve. Ez volt a program két éve, és bejött. Az elvárások? Nem tudom lehet-e valamelyik szakaszon esélyem, de nekem amúgy is Rigobertót kell segítenem. Ha az egyéni célokra vagytok kíváncsiak, sokkal inkább szeptemberre, a vb-re készülök kiemelten."


Merthogy Bettiol már személyesen is látta a yorkshire-i pályát, kifejetetten tetszenek neki az emelkedők, így lesz motiváció számára az év második felében is.

"A győzelem felelősséggel jár, de a nyomással meg tudok birkózni. Extra elvárásokat maximum én támasztok magammal szemben, nem mások. Az pedig egy komolyabb győzelem után alap, hogy jobban figyelnek rád a mezőnyben. A lelkesedésem változatlan, talán még keményebben edzek a Flandria megnyerése óta."

Továbbra is a korábbi profi, Leonardo Piepoli útmutatásai alapján, aki lassan már három éve Bettiol személyi edzője.

"Soha nem tervezünk 3 napnál tovább, szerintem a megérzések nagyon fontosak" - mesélte a Gazzettának Piepoli. "Albertót néha "ütni kell", de ugye minden versenyzőnek másra van szüksége. Nála vannak olyan napok, amikor ott kell lenni vele, mert úgy egyszerűen hatékonyabb a munka. Negatívum? Egyetlen dolog jut eszembe, imád enni. Az pedig egy kerékpárosnál nem túl nagy előny."

Az edzésnél meg is állhatunk egy pillanatra, hisz Livignóban - akárcsak a Flandriai körverseny előtti napokban - párszor megint együtt tekert Vincenzo Nibalival.

"Szerencsére az EF-nél elég megengedőek az edzők, van két mini edzőtáborunk, de utána mindenki ott és úgy készül, ahogy szeretne. Én lebeszéltem 2 napot Nibalival, mert ezt senki nem tiltja. Szabadabbak vagyunk, mint az astanás vagy az ineosos srácok. Én választom meg, hogy hol és kivel tekerek."


(Forrás: Gazzetta)Hozzászólások