ES Bringa - Bettiol: "A hajrában, mintha a Mortirolón lettem volna"
Bettiol: "A hajrában, mintha a Mortirolón lettem volna"
Fotó: Europress/AFP

Bettiol: "A hajrában, mintha a Mortirolón lettem volna"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/08 19:11

Firenzében és környékén nem épp életbiztosítás a Juvénak szurkolni. Alberto Bettiol mégis büszkén vállalja, hogy ő bizony Juventus drukker. A Flandria előtti este Sascha Modolóval, pont egy Milan-Juve meccsel hangoltak. Ennek az önfeláldozó csapatársakkal, és a bevállalós kwaremontos támadással ellentétben, nem sok köze van a vasárnapi szóló győzelemhez, viszont mindenképp érdekes.

Mint ahogy az is, kit és miért hívott sírva, a tegnapi befutó után.

"Giuliát a barátnőmet, aki fizioterapeutaként dolgozik egy röplabda csapatnál. Pont meccsük volt, így nem látta a versenyt."

Mivel már hat éve együtt vannak, Giulia nagyon nyerni sem láthatta Bettiolt. Aki 2014 óta profi, de egy ponttrikót és egy tavalyi tirrenós csapatidőfutamot leszámítva, a tegnapi napig még nem volt győzelme.

"És ez egyedül rajtam múlt. Csakis az én hibát, hogy eddig még nem tudtam nyerni. Már látom, jobban kellett volna hinnem magamban. Pedig ifi korom óta azt hallom, hogy jó versenyzők vagyok, de valahogy nem hittem el."

000_1FG243.jpg Fotó: Europress/AFP

2013 végén maga Patrick Lefevere is ezt mondta róla, mégsem igazolta le az olasz versenyzőt. Pedig a nevelőedzője Gabriele Balducci szerint ez kifejezetten jó döntés lett volna.  

A tavaly még csapattársaként tekerő Greg van Avermaet elárulta, Bettiolnak korábban voltak súlyproblémái, melyet erre a szezonra egyértelműen leküzdött.

"Miután elindultam a Kwaremonton, Langeveld beszólt a rádión, hogy nyomd ahogy tudod, mert itt mindenki nagyon kész van. Nem volt egyszerű. A hajrában már 0.2%-os meredekségű úton is úgy éreztem magam, mintha a Mortirolón lennék."

A Siena közeli Poggibonsiból származó Bettiol, 12 év után nyert újra olaszként Flandriát. Amire már csak a nagy elődök miatt is kifejezetten büszke.

000_1FG2TO.jpg Fotó: Europress/AFP


"Bartoli és Tafi hozzám hasonlóan toszkán, mindkettőjüket jól ismerem, Andreával néha szoktam is együtt tekerni."

Nem azt mondta, hogy együtt repülni, hisz Bettiol ha nem talál rá az országúti kerékpárra, biztosan beiratkozott volna a firenzei vadászpilóta képző akadémiára. Helyette a Cannondale-tól kapott szerződést, így 2014-ben hagyta az egyetemet, és a radiológus szakot. Inkább mindent rátett a profi karrierre.

Hat év után pedig megszerezte az első győzelmét. Pont a Flandrián.
Nem csoda, ha a jelenlegi edzője Leonardo Piepoli, el is sírta magát a befutó pillanatában.
Hozzászólások