ES Bringa - Beszólt és beintett az őt kifütyülő francia nézőknek Chris Froome - videó
Beszólt és beintett az őt kifütyülő francia nézőknek Chris Froome - videó
Fotó: Europress/AFP

Beszólt és beintett az őt kifütyülő francia nézőknek Chris Froome - videó

LantiLanti
2020/08/04 16:44
"Baszódj meg, te idióta" - nagyjából így lehet magyarra fordítani azt pár francia szót (va chier, connard), amit Chris Froome visszakiabált pár őt kifütyülő nézőnek a Route d'Occitane kerékpárverseny hétfői harmadik szakaszán.

A négyszeres Tour-győztes brit klasszis egy súlyos, életveszély közeli bukás után a visszatérésen dolgozik, és ezen a dél-franciaországi verseny Egan Bernalt segíti, miközben igyekszik minél jobban formába lendülni. 

Az ominózus eset azután történt, hogy Froome elvégezte a rá kiszabott feladatokat, és a mezőny mögött baktatott felfele az utolsó emelkedőre Bruno Armirail (FDJ) társaságában. A videót rögzítő néző mind a két kerékpárost biztatva kiabált, mások viszont kipfujolták az Ineos versenyzőjét. 

A füttyszó hallatán a brit visszafordult, beintett, és jól hallhatóan a fenti kis véleménynyilvánításban részesítette az út szélén állókat. A videót készítő férfi helyeselt is Froome mondatára, azaz valószínűleg ő is egyetértett azzal, hogy semmi szükség pfujolni valakire. 


Ám elképzelhető, hogy ez a visszafordulás egy kicsit Froome jelenlegi feszült lelkiállapotát is tükrözi. A brit versenyzőről nemrég derült ki, hogy az Ineos nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, pályafutását pedig a feltörekvő, de egyelőre még kis csapatnak számító Israel Start-up Nation-nél folytatja 2021-től. 

Sokan találgatják, hogy ezek után veszélybe kerülhet-e Froome Tour-indulása, hiszen az Ineos-nak már így is van két kapitánya a francia körre, a címvédő Bernal és a 2018-as győztes Geraint Thomas személyében. 

Hozzászólások