ES Bringa - Bernalnak idén csak a Tour de France létezik
Bernalnak idén csak a Tour de France létezik
Fotó: twitter

Bernalnak idén csak a Tour de France létezik

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/10 17:18
Már nem kell sok, és Egan Bernal nekivág az idei első többnaposának. A kolumbiai bajnokságon már tekert élesben, szóval nem ez lesz a bemutatkozás számára, de arra azért felkészülhet, hogy ennél komolyabb rajongótáborral sehol nem fog találkozni a szezonban. 

Már csak azért sem, mivel a kolumbiai kör utolsó szakasza konkrétan a szülővárosából, Zipaiqurából fog rajtolni. Ahol természetesen a tavalyi Tour-győzelem után már szobrot is kapott

"Annyi meghívásom volt az elmúlt időszakban, hogy emlékeztetni kellett magam arra, hogy mégiscsak abból élek, hogy tekerek. Ismernek, szeretnek, de azért nem vagyok olyan népszerű, mintha focista lennék. Messi vagy James azért más kategória. Próbálok ugyanaz a nyugodt srác maradni, aki a Tour-győzelem előtt is voltam. Ennek ellenére ez már a második "ilyen" telem, hisz tavaly a San Sebastianos bukás következtében folyamatosan orvoshoz kellett járnom. De a sok szereplés ellenére továbbra sem élem meg teherként, ha 7-8 órát kell a nyeregben töltenem. Még mindig imádok felkészülni egy nagy kihívásra, legyen az a Tour, vagy mondjuk a Dauphiné."

És a Tour de France-nál meg kell állnunk egy pillanatra, hisz hiába kezdi az évet hazai pályán, és lesz később egy hegyimenőknek ideális olimpia, neki idén 
csak egy verseny létezik.

"Ha te vagy a címvédő a Touron, nagyon nehéz nemet mondani az indulásra. Egy ideig én is a Giróban gondolkodtam, de választani kellett. Hisz az olimpia miatt a két nagy kör között most a megszokottnál is kevesebb a szünet."

000_1OU9ZD.jpg Fotó: Europress/AFP

Amikor pedig arról kérdezik, mi lesz vele Froome és Thomas tervei miatt, csak ennyit válaszol:

"Én most nem kapitánykérdéssel, hanem a felkészüléssel foglalkozom. Tervezhetek én akármit februárban, a Tour rajtig nagyon sok minden történhet. A hegyek majd úgyis kialakítják a valós képet, addig meg minek izgulni. A csapatunk erős, jól igazoltunk, remélem, hogy a sík részeken meg tudnak majd óvni minket a legkisebb problémáktól is. Bő a keret, sok erős versenyzőnk van, szóval a szakvezetés mindenkinek talál feladatot."

Egyébként meg Bernal is azt vallja, mint Thomas, azaz legfontosabb az egymás közti őszinte kommunikáció.

"Ellenfél mindig van, most is erős mezőnyre számíthatunk, és én is látom, hogy milyen jól igazolt a Jumbo. Roglic egyértelműen kivívta a jogot arra, hogy esélyesnek nevezzük, de Dumoulin hegyeken bemutatott fejlődése és eredménysora szintén tiszteletet parancsoló. Az igazság az, hogy a legjobbak között évről-évre egyre kisebb a különbség. Ami meg minket illet, az elmúlt két szezonban is több opcióval indultunk, és bejött a dolog. Mindig a legerősebb kerékpárosunk nyerte az összetettet."


AS, El Tiempo

Hozzászólások