ES Bringa - Bernal: "A Tour olyan, mint a kábítószer. Ha ráérzel az ízére, egyre többet akarsz belőle”
Bernal: "A Tour olyan, mint a kábítószer. Ha ráérzel az ízére, egyre többet akarsz belőle”
Fotó: Europress/AFP

Bernal: "A Tour olyan, mint a kábítószer. Ha ráérzel az ízére, egyre többet akarsz belőle”

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/22 14:17
Nem biztos, hogy kolumbiai kerékpárosként ez a legszerencsésebb hasonlat, de Egan Bernal csak kimondta. A Tour de France tavalyi győztese, aki hónapok óta otthon, Zipaquirában edz - és a többi honfitársához hasonlóan, július 19-én repülhet Európába – a France TV kérdésére válaszolva vette elő ezt az érdekes hasonlatot.

"A Tour de France olyan, mint a kábítószer. Ha megnyered az elsőt, ráérzel az ízére, egyre többet akarsz belőle. Előbb a másodikat, aztán a harmadikat, majd eszedbe jut a rekord. Nincs nagyobb dolog, mint sárga trikót nyerni, a mi sportágunkban ez a lehető legkomolyabb eredmény” - mondta Bernal.

Nyilván értjük, hogy mire szeretett volna utalni, de ez tőle azért is érdekes, mert nemrég egy kicsit másról beszélt. Bernal ugyanis már többször hangsúlyozta, hogy nem akar "Tour-függővé" válni, és a hosszú távú tervei között szerepel mindhárom nagy körverseny megnyerése. 

Bernalnak viszonylag rövid időn belül ez a második extra nyilatkozata, legutóbb akkor lepődhettünk meg rajta, amikor a korábban mindig illedelmesen és tiszteltudóan beszélő kolumbiai versenyző kijelentette, nem fogja feláldozni magát másokért a Touron.

"Tökéletesen értem a csapaton belüli helyzetet, ez egy brit sor, és van két korábbi Tour-győztes brit versenyzőnk. Én viszont annak ellenére, hogy fiatal vagyok, nem fogom eldobni magamtól annak a lehetőségét, hogy még egyszer sárga trikós legyek. Nem fogom feláldozni magam másokért, miközben százszázalékos állapotban vagyok. Szerintem ilyen helyzetben ezt más sem lépné meg" - mondta még május elején Bernal, aki most a France Tv-nek adott interjúban tett egy ígéretet.

"Mindenkit megnyugtathatok, hogy a lehető legjobb formában érkezek a Tourra, és ha lesz lehetőségem rá, megpróbálom majd kiszolgálni a közönséget. A nézők biztosak lehetnek abban, hogy legerősebb Egant fogják látni Franciaországban.”

Hozzászólások