ES Bringa - Bernal: "Ismét kiderült, a Tourt nem csak a hegyeken lehet megnyerni"
Bernal: "Ismét kiderült, a Tourt nem csak a hegyeken lehet megnyerni"
Fotó: Europress/AFP

Bernal: "Ismét kiderült, a Tourt nem csak a hegyeken lehet megnyerni"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/05 09:15
"Egy nyugis szakaszra készültünk a Pireneusok előtt, nem sikerült összehozni" - mondta a sárga trikós Adam Yates, aki hiba nélkül lehozta a pénteki napot. Pogacar és Landa ezt viszont már nem mondhatja el magáról, mindketten majdnem másfél percet szedtek össze az oldalszélben.

Hogy ki volt a tegnapi őrült szakasz legnagyobb nyertese? Wout van Aert szakaszgyőzelme miatt nyilván a Jumbo-Visma, hisz egyrészt simán meghozták Roglic-ot és Dumoulint, miközben a hétből már három szakaszt megnyertek.

Egan Bernal is jól kijött az oldalszeles napból, melynek utolsó 50 kilométerét, majdnem (!) 60 km/h-s átlaggal hozta le a mezőny. A címvédő gyorsan figyelmeztetett is, ezért kell egy ekkora versenyen napról-napra "élni".

"A Touron nincs kegyelem, minden lehetőséget meg kell ragadni. Mi is ezt tettük a hajrában. Ismét csak kiderült, hogy a sárga trikót egy ilyen, előzetesen ártalmatlannak tűnő szakaszon is el lehet veszíteni."

000_1WZ7B7.jpgFotó: Europress/AFP

A pénteki szakasz egyik nagy vesztese Tadej Pogacar, aki Mikel Landával együtt 1.21-et kapott, ráadásul a szlovén versenyző a fehér trikót is bukta. A fiatalok versenyét már Bernal vezeti.

"Készültünk rá, hogy szeles lesz a vége, de valaki esett előttünk, és onnantól kezdve nem volt megállás" - mondta Pogacar. "Elől érthető okokból hatalmas volt a menés, egyszerűen nem lehetett felérni. Óriási köszönettel tartozom a srácoknak, mert nagyon komolyat mentettünk. Bő egy percet kaptam, de azért még nincs dráma."

 

Hozzászólások