ES Bringa - Bernal nyerte Pantani hegyét
Bernal nyerte Pantani hegyét
Fotó: Europress/AFP

Bernal nyerte Pantani hegyét

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/10 19:21
Alaposan megváltozott erre az évre a Gran Piemonte útvonala, hisz amíg tavaly sprint döntött, idén a szervezők az Oropa tetejére vitték a befutót.

Vagyis egy olyan hegyen ért véget a verseny, ahol Marco Pantani 1999 májusában, egy láncleesés után, (!) 49 versenyzőt megelőzve nyert, és lett egy ország kedvence.

Egan Bernal - aki érdekes módon Pantanihoz hasonlóan január 13-án született - ma megnyerte az Oropát, így megszerezte az első győzelmét a Tour de France után.


Bernal ugyan két évet lehúzott az Androninál, és rengeteget versenyzett a csapattal, Olaszországban eddig még nem tudott (szakaszt/versenyt) nyerni. 

"Amikor másztam a hegyet, természetesen eszembe jutott Marco" - mondta Bernal a befutó után. "Anno ő is itt ment fel, ahol most én. Fantasztikus dolog, hogy ezen a hegyen nyerni tudtam. Ráadásul először győztem Olaszországban, rengeteg ismerősöm kint volt az utak mentén, szóval ezt a napot egy ideig biztosan nem fogom elfelejteni."

Bernal - akárcsak a másik két idei GT-győztes, Roglic és Carapaz - ott lesz a Lombardián, amit szombaton 14.20-tól közvetítünk élőben az Eurosporton!


Hozzászólások