ES Bringa - Bernal: "Még nagyon sokat kell bizonyítanom"
Bernal: "Még nagyon sokat kell bizonyítanom"

Bernal: "Még nagyon sokat kell bizonyítanom"

Bodnár Gergő ·
2018/10/11 12:30

Tavaly ilyenkor még az Andronit segítette az olasz egynaposokon, most pedig már úgy beszélnek róla, mint Chris Froome utódjáról.

Egan Bernal berobbant, ez nem kérdés. A Sky öt évre szóló szerződést kötött vele, ennek értelmében 2023-ig tekerhet majd a brit csapatnál.

Egy évvel ezelőtt még azért dolgozott például a Milánó-Torinón, hogy az Andorni csapatának meglegyen az Olasz Kupa győzelem, és így a Giro szabadkártya. Most egy picit más a helyzet, és nem csak azért mert a Sky versenyzője. Az emlékezetes san sebastianos bukást ugyanis nem volt könnyű kiheverni, de Bernal az Emilián végre visszatért.

"Az a legfontosabb, hogy már nincsenek fájdalmaim. Teljesen rendben vagyok, és két hónap szünet után végre itt lehetek a mezőnyben - mesélte Bernal a cyclingnewsnak. "Bár már rég edzésben vagyok, komoly céljaim nincsenek ezeken az egynaposokon. Szeretném befejezni a versenyeket, de fogalmam sincs, hogy milyen formában vagyok. Novemberben hazarepülök Kolumbiába, és ott lesz egy kisebb műtétem, ugyanis pár fogamat még rendbe kell tenni."

Bernal a San Sebastianon Landával együtt esett, súlyos agyrázkódást szenvedett, az orrát és a száját is műteni kellett, de már tényleg jól van. Két kemény bukással hozta le az első Sky-os évét, amely főleg a kolumbiai illetve a kaliforniai kör megnyeréséről, és a Touron elvégzett kiváló munkájáról marad emlékezetes.

066_DPPI_20318063_010.jpg Fotó: Europress/AFP
Nem véletlenül kapott (!) 2023-ig szóló szerződést a Sky-tól.

"Tudom, hogy nem megszokott az öt éves hosszabbítás, de a csapat bízik bennem, és az érzés teljes mértékben kölcsönös. Idővel szeretnék a Sky meghatározó versenyzőjévé válni. De ahhoz még sokat kell tanulnom. És bizonyítanom."


Azt Braislford sem tagadja, hogy a Thomas-Froome utáni korszak kapitányának szánja Bernalt.

Szóval teljesen érhető, hogy miért írt alá újabb öt évre.


Hozzászólások