ES Bringa - Bernal: "Ma három évet öregedtem a szakasz közben"
Bernal: "Ma három évet öregedtem a szakasz közben"
Fotó: Europress/AFP

Bernal: "Ma három évet öregedtem a szakasz közben"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/13 21:03
Nincs mit tenni, ez a hajó elment. Pontosabban a vonat, ami jól láthatóan sárga-fekete. Egan Bernal vasárnap nagyon megzuhant a Touron, hét és fél percet kapott, így ő innentől kezdve már nem lesz tényező összetettben. De az Ineos kapitánya nem keres kifogásokat, és őszintén elismerte a vereséget.

"Az igazsághoz tartozik, hogy az első hegyen sem voltam túl jól, már ott majdnem leszakadtam. Mondtam is a srácoknak, hogy gondban vagyok. De nyilván nem adtam fel, és próbáltam elől maradni, ameddig csak lehetett" - mondta Bernal, aki a vasárnapi szakasz után összetettben 8.25-ra van Roglic-tól.

000_8PW2A7.jpgFotó: Europress/AFP

"Nehéz megfogalmazni az érzéseimet, jelen pillanatban teljesen üresnek érzem magam, egyszerűen nem forogtak a lábaim, ahogy nőtt a tempó, képtelen voltam tartani a lépést a többiekkel. A hátam nem kifogás, erre a teljesítményére egyébként sem lehet semmi kifogást találni, egyszerűen nem voltam elég jó. Ma szerintem három évet öregedtem a szakasz közben."

Bernal elmondta, innentől kezdve a csapatnak is át kell értékelnie a céljait a Touron, hisz mostantól ő nyilván kiszállt a sárga trikóért, de jó eséllyel még a dobogóért folyó küzdelemből is.

A nyolc és fél perces hátránya viszont arra jó lehet, hogy a vasárnap hozzá hasonlóan nagy hátrányt összeszedő Quintanával együtt, a harmadik héten legalább megpróbáljon nyerni egy szakaszt.

Hozzászólások