ES Bringa - Bernal feladta a Tourt!
Bernal feladta a Tourt!
Fotó: Europress/AFP

Bernal feladta a Tourt!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/16 08:41
A tegnapi nyilatkozata és a majdnem fél órás hátrány után benne volt a levegőben, biztossá azonban csak szerda reggel vált: a Tour de France tavalyi győztese Egan Bernal, nem folytatja a versenyt.

A keddi szakaszon Bernal a sprinterekkel egy sorban, 27 perc hátránnyal ért célba. A befutó után elmondta, hogy mindene fájt, főleg a háta és a térde, de nem szeretne arra gondolni, hogy befejezi a Tourt. Szerda reggel azonban megjött az Ineos sajtóközleménye, amiből kiderült, a címvédő nem lesz ott a mai királyszakaszon.

"Egan érdekében hoztuk meg ezt a döntést. Ő még egy fiatal srác, rengeteg Touron indulhat a jövőben, de most úgy ítéljük meg, hogy bölcsebb. ha nem folytatja" - mondta Sir Dave Brailsford, akinek csapata az elmúlt 8 év során csak egyszer, 2014-ben nem tudta megszerezni a sárga trikót.

"Természetesen nem így szerettem volna befejezni ezt a három hetet - mondta az Ineos sajtóközleményében Bernal. "Ugyanakkor maximálisan egyetértek azzal hogy ez most a legjobb döntés. Imádom és tisztelem a versenyt, nagyon várom már, hogy visszatérhessek a Tourra."

Bernal 1980 óta mindössze a harmadik Tour de France címvédő, aki feladja a versenyt. Legutóbb ez 2014-ben a jelenlegi csapattársával, Chris Froome-mal fordult elő, bukás és sérülés miatt.

Hozzászólások