ES Bringa - Bernal: "Bele sem merek gondolni, milyen lenne a szezon háromhetesek nélkül"
Bernal: "Bele sem merek gondolni, milyen lenne a szezon háromhetesek nélkül"
Fotó: Europress/AFP

Bernal: "Bele sem merek gondolni, milyen lenne a szezon háromhetesek nélkül"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/30 18:18
Egan Bernal kényszerből persze, de végre fújhatott egy nagyot, és alaposan visszavehetett az elmúlt hetekben. Amióta Tourt nyert, teljesen felgyorsult az élete, egy pillanat alatt szupersztár lett belőle. De ezen nem kell meglepődni, ha valaki első kolumbiaiként szerzi meg a sárga trikót, számíthatott arra, hogy a figyelem középpontjába kerül.


Azt többször elmondta, hogy a nyugis kávézás ideje lejárt, számára otthon Zipaquirában ezzel már nem is próbálkozik. Imádják a szurkolók, a média minden lépését figyeli, 23 évesen az első számú kedvenccé vált egy olyan országban, ahol kis túlzással az országúti kerékpár vallásnak számít .

"Teljesen mértékben megértem a szurkolók és a média reakcióját, de próbálok ugyanaz az Egan maradni, mint aki mondjuk tavalyi ilyenkor voltam. Olyan emberek társaságában töltöm az időt, akik nem Tour-győztesként tekintenek rám, hanem egy átlagos srácként, akit régóta ismernek."

A járvány miatti kényszerszünet Bernal életébe is nem várt leállást hozott, a folytatást illető bizonytalanság mellett. Ő sem tudja, mi lesz az idei szezonnal, és őszintén bevallja, egy kicsit izgul a Grand Tourok miatt.

"A világ megállt, mindenki otthon van. Senki nem látja a jövőt, senki nem tud semmi biztosat a folytatásról. De az nagyon durva lenne, ha mindhárom nagy kör elmaradna. Ebbe bele sem merek gondolni. Sok csapat veszélybe kerülhet, hisz a szponzorok nagy része azért fizet ennyit, hogy látható legyen a Touron. De ha nem lesz javulás, erre a versenyre sem lesz esély. Akkor pedig sokaknál a túlélés lehet a tét. Nagyon remélem, hogy a kerékpársport sértetlenül átvészeli a járványt."

Bernalnak legalább május 15-ig várnia kell arra, hogy hivatalos döntés szülessen a Tour de France-ról, ami elvileg a fő versenye lenne. 


"Őszinte leszek, nem nagyon olvasom mostanában a kerékpáros híreket, és a zárt kapus felvetésről is csak Uran véleménye miatt tudok. Rigo azt mondta, hogy nézők nélkül a Tour de France egyszerűen nem lenne önmaga. Szerintem erről még korai beszélni, valaki bedobta a hírt, de még semmi nem hivatalos."

Nairo Quintanához hasonlóan Bernal is csatlakozott a 'maradj otthon' kampányhoz, ő maga Zipaquirába görgőzget egy keveset, de előző héten szinte teljesen leállt.

"Az edzőmmel azt beszéltük, hogy jobb most pihenni, hisz nincs egy cél és egy fix dátum, amire készülni tudnék. Napi 1-1.5 órát görgőzöm, de nagyon várom, hogy biztonságban és teljes nyugalomban kimehessek az országútra. Mert a Tour de France-ra ott lehet rendesen felkészülni."

El Tiempo


Hozzászólások