ES Bringa - Bernal: "Azt se tudtam mi történik"
Bernal: "Azt se tudtam mi történik"
Fotó: Europress/AFP

Bernal: "Azt se tudtam mi történik"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/27 10:11

Drámai pénteki napon van túl a Tour mezőnye. Pinot feladta a versenyt, Alaphilippe elvesztette a sárgát, a versenyzők pedig nem fejezhették be a szakaszt a Tignes-re lecsapó jégeső, és az utakat elárasztó sárlavina miatt. Volt tehát miről beszélnie a főszereplőknek a szakaszt követő nyilatkozataikban.

Marc Madiot (Az FDJ csapatfőnöke):

"Tudtuk, hogy Pinot nem érzi jól magát, de megpróbáltuk így is folytatni a versenyt. Már tegnap is szenvedett egy izomsérüléstől, amit két nappal ezelőtt szerzett, ma viszont már képtelen volt folytatni." 

Julian Alaphilippe (Quick-Step - Korábbi sárga trikós, összetett második helyezett):

"Nem hiszem hogy lesz esélyem visszaszerezni a sárgát. Álomszerű volt idáig viselni a trikót, tovább tartott mint valaha képzeltem. Mindennap keményen küzdöttem, nem volt ez másképp most sem, hajtottam ahogy csak bírtam fölfelé a hegyen és a lejtmenetben is. Aztán egyszer csak a csapatkocsiban kötöttem ki. Nem bánok semmit és persze nagyon köszönöm a szurkolóknak a támogatásukat"

Egan Bernal (Ineos - Az összetett vezetője)

"Őszintén szólva nem tudtam mi történik. Azt mondták a fülemre a rádión, hogy a szakasznak vége, de én menni akartam tovább. Csak miután megálltunk és azt mondták, hogy megvan a sárga, érzetem némi megkönnyebbülést. Felfoghatatlan dolog vezetni a versenyt, alig bírom elhinni. Még hátra van egy rövid, de kemény etap, ahol mindent beleadok majd. Szenzációs lenne első kolumbiaiként megnyerni a versenyt."

000_1J48QJ.jpg Fotó: Europress/AFP

Dave Brailsford (Az Ineos csapatfőnöke)

"A legfontosabb szerintem, hogy mindenki biztonságban van és nem sérült meg senki. Az első az emberek és a versenyzők biztonsága, aztán jön csak maga a versenyzés.

Ami a szakaszt illeti, a szerencse a bátraknak kedvez, ahogy mondani szokás. Bár nem vagyunk talán olyan erősek, mint az elmúlt években, de most odatettük magunkat. Tudtuk, hogy ha valahol, akkor az Iseranon meg lehet fordítani a versenyt. Végrehajtottuk amit elterveztünk, először Geraint (Thomas) támadott, majd Bernal. 

Ami ezután történt az balszerencsés, de hát nem kontrollálhatjuk az időjárást. Sosem tudjuk meg, mi történt volna. Lehet, hogy Alaphilippe közelebb zárkózik a lejtmenetben, de szerintem Egan tűnt a legerősebbnek és akár több időt is nyerhetett volna.

Geraint Thomas (Ineos- Címvédő, összetett harmadik helyezett) 

"Vicces ez az egész, mert ha nem törlik a hátralévő kilométereket mindenki másképp versenyzett volna. Ezek azonban olyan dolgok amiket senki nem tud kontrollálni. A lényeg hogy a csapat megszerezte a sárga trikót és hogy szombaton meg kell azt védenünk. Száz százalékig Bernal mögött állok, innentől őt segítem majd, hiszen nagyszerű versenyző és kiváló formában van"

Stephen Kruijswijk (Jumbo-Visma - összetett negyedik helyezett)

"Nyilván a verseny folytatása nem volt opció ilyen körülmények között. Ami nagy kár, mert a dolgok úgy mentek ahogy terveztük. Bernallal ugyan nem tudtam menni amikor támadott, De Plus viszont nagyszerű tempót diktált nekem abban a tudatban, hogy sok van még hátra. Persze mindent beleadtam az Iseranon, de talán hajthattam volna keményebben is, ha tudom, hogy a hegycsúcs a cél. Akkor talán kevesebb időt vesztünk és többet adhattunk volna Alaphilippe-nek is. Ez így egy szar helyzet, de még nem a vég. Szombaton megyünk tovább, bár elnézve az időjárást, ennek holnap is hatása lehet.


Szöveg: Szabó Bence
Forrás: Cyclingnews.com, Teamineos.com,
teamjumbovisma.nl  

Hozzászólások