ES Bringa - Bennett simán hozta az első sprintet
Bennett simán hozta az első sprintet
Fotó: Europress/AFP

Bennett simán hozta az első sprintet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/26 17:49
Összejött a sprint a Vuelta 3. szakaszán, amit Sam Bennett nagyon simán nyert meg. Gaviria korán leszakadt, és Jakobsen sem tudott túl frissen megérkezni a hajrához. Roche-nak nyugis napja volt, az összetett nem változott.


Ez történt  
Ha van mezőnyhajrás nap ezen a Vueltán, akkor a mai olyan volt. Összejött a sprint, igaz Gaviria nélkül. Az UAE versenyzője a nap utolsó emelkedőjén leszakadt, és bár ketten is megálltak neki, az utolsó húszason belül már nem volt esélye felérni. A Puerto de Tibi (4.6km/5.8%) egyébként Jakobsennek is rosszul esett, de ő legalább elkapta a főmezőnyt. Amit a hajrában Rolgic csapata, a Jumbo vezetett, szinte folyamatosan ötvenes tempóval. A hátszeles sprintet Bennett kezdhette a legjobb helyről, és a Bora versenyzője egészen simán hozta is a győzelmet. Jakobsen egy picit elkeveredett, a trekes Theuns meg nem volt ellenfél.

Az összetettet vezető Roche-nak egészen sima napja volt, a 2013-as Vueltával ellentétében, most nem veszítette el egyből a piros trikót.

A 4. szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT 


A szakaszgyőztes - Sam Bennett (Bora)
Ő volt a nagy esélyes, és kifejezetten simán hozta az első sprintet. Kihagyta a Girót, kihagyta a Tourt, az első idei háromhetesén viszont rögtön bizonyított. Holnap pedig duplázhat.

A nap száma - 1
Első alkalommal fordult elő háromhetesen, hogy ír versenyző nyert szakaszt, amikor egy másik ír vezette az összetettet.

A nap mondása
"Fontos ez a győzelem, mert tegnap kifejezetten rosszul éreztem magam. Ráadásul most az utolsó pár száz méteren sem minden úgy működött, ahogy azt előre elterveztük." (Sam Bennett)

Ez jön
A mai után a keddi szakasz is sprintesnek tűnik, jól látszik, hogy mindenki számára Bennett lesz a viszonyítási pont. Egy Jakobsen elleni meccset azért mindannyian megnéznénk.  

A 4. szakasz szintrajza: ITT  
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások