ES Bringa - Bennett nyerte az idei első sprintet
Bennett nyerte az idei első sprintet
Fotó: Europress/AFP

Bennett nyerte az idei első sprintet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/21 08:59
A Quick-Step ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Az Elia Viviani helyére érkező Sam Bennett nyerte a 2020-as idény első éles sprintjét, így az ír versenyző vezeti is az összetettet a Tour Down Underen.

Bennett nem a legsimábban, és nem a "várt" neveket lenyomva nyert, hisz a Quick-Step sprintere mögött pár centi hátránnyal Philipsen (UAE) lett a második, és a borás Baska a harmadik. A Cofidis mezében bemutatkozó Viviani negyedik helyen zárta a TDU első szakaszát, Ewan hetedik lett. 

"Talán a csapat jobban bízott bennem, mint én magamban"  - mondta az idei első győzelme után Bennett, aki az előző idényt - még a Bora versenyzőjeként - 13 győzelemmel zárta. "Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem volt rajtam győzelmi kényszer, épp ezért egy pici hibát el is követtem a hajrában. Túl sokáig kivártam, pedig a vonatunk tökéletesen helyzetbe hozott."


Bennett tehát az első lehetőségét kihasználta, és gyorsan megszerezte az első idei győzelmét az új csapatában. A többiek - főleg Viviani és Ewan - majd csütörtökön javíthatnak. 

És még valami. Koen De Kort a 121. helyen zárta a TDU nyitónapját. Hogy miért érdekes mindez? A Trek holland versenyzője ugyanis az Ausztráliát sújtó bozóttüzek miatt minden szakasz végén annyi dollárt ajánl fel jótékonysági célra, ahány versenyzőt meg tud előzni. Ez most 18 dollárt jelent, hisz De Kort 45 másodpercet kapott a főmezőnytől, vagyis nem volt esélye hajrázni.

A Tour Down Under szerdán egy nem túl nehéz, mégis némileg emelkedő befutóval folytatódik. Bőven elképzelhető, hogy Bennett elveszíti az összetett első helyét.


📺 A 2020-as TDU-ról január 30-án 23 órától összefoglalót mutatunk az Eurosporton.
Hozzászólások