ES Bringa - Bemutatták a jövő évi Vueltát, a Movistarnál szakítanak a három kapitányos felállással - Ez történt a héten
Bemutatták a jövő évi Vueltát, a Movistarnál szakítanak a három kapitányos felállással - Ez történt a héten
Fotó: Europress/AFP

Bemutatták a jövő évi Vueltát, a Movistarnál szakítanak a három kapitányos felállással - Ez történt a héten

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/23 10:41

Tekintve, hogy itt a december, és ez a hónap (az előzőhöz hasonlóan) kerékpárban viszonylag szegény, útjára indítottunk egy rovatot. Melynek keretén belül minden vasárnap megpróbáljuk összefoglalni a hét történéseit, az ESB-n megjelent cikkek segítségével. Ezúttal a 2019-es Vueltáról, a három kapitányos felállással jövőre szakító Movistarról, Simon Yates-ről, a visszavonuló Pozzatóról és a befejeződött Aranypedál szavazásunkról lesz szó.


1. Itt a 2019-es Vuelta

Szerdán hivatalos is bemutatták a 2019-es Vueltát. Rajt hazai pályán egy csapatidőfutammal, hegyi befutó már az ötödik napon, Andorra, Baszkföld, a paui egyenkénti a második hét elején, egy Purito által felfedezett extra, murvás úttal fűszerezett andorrai nap, és összesen 8 hegyi befutós szakasz (amiből négy az első héten lesz). Így néz ki röviden a jövő évi spanyol kör. További részletek a cikkben!


2. Movistar: Landa Girózik, Quintana megint a Tourra megy

Kedden a Movistar is bemutatta a jövőévi csapatát. A prezentáción ismertették a három nagy név jövő évi programját, ami alapján biztosnak tűnik, hogy szakítanak a három kapitányos felállással. Landa és Valverde a Girón indul (valószínűleg Carapazzal együtt), Quintana pedig ismét csak a Tourra koncentrál. Az idén világbajnoki címet szerző Valverde várhatóan két nagy körön áll rajthoz, de a Tour de France-t kihagyja.

3. Simon Yates, akinek kell egy kis szabadság, hogy nagy dolgokra legyen képes

"Nem a miénk volt a legerősebb csapat, de valahogy meg kellett oldanunk a feladatot."
 
Ezt Julian Dean , a Mitchelton sportigazgatója mondta az idei Vuelta utolsó szakasza előtt. Akkor, amikor már tudni lehetett, hogy Simon Yates  meg fogja nyerni a versenyt.  "Miénk volt a legerősebb versenyző, Simon, és volt jó néhány emberünk, akik pont a legjobbkor lendültek formába, mint például Adam Yates."
Folytatás a cikkben.

5. Pippo visszavonul

Az utóbbi években már nagyon nem volt önmaga, és most úgy döntött, hogy itt a vége. Harminchét évesen, 19 profi szezon után Pippo visszavonul. Nem szomorú, bár azt elismeri, messzebbre is juthatott volna. Tele van tervekkel, ő biztosan nem fog zavarba jönni, hogy kiszakad a profi közegből. Pozzato a hosszú pályafutásról, győzelmekről, kudarcokról, és a közeljövőt illető terveiről is mesélt a Gazzettának adott interjúban.

6. Aranypedál 2018 - Szerinted ki volt az év legjobb versenyzője?

Sorozatban az ötödik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Ezúttal is öt kategóriában (év csapata, év versenyzője, év pillanata, év csalódása, év szakasz/versenye,) hirdetünk győzteseket, minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.

Az utolsó, ötödik részben arra kerestük a választ: szerintetek ki volt a 2018-as szezon legjobb versenyzője? 


Hozzászólások