ES Bringa - Baszk siker szökésből, Iturria nyerte a szerdai szakaszt
Baszk siker szökésből, Iturria nyerte a szerdai szakaszt
Fotó: Europress/AFP

Baszk siker szökésből, Iturria nyerte a szerdai szakaszt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/04 18:18
Nagyon kényelmesre vette a Vuelta szerdai szakaszát a főmezőny, de már a rajt előtt is szinte biztos volt, hogy a mai nap a szökevényekről fog szólni. A szökevényekről és a baszkokról, hisz a Euskadinál tekerő Iturria gyakorlatilag hazai pályán vitte el a befutót, Roglicék pedig szép nyugiban, 18 perc hátránnyal jöttek meg.

Ez történt
Az időfutam utáni első baszk szakasz, ami pont ideálisnak tűnt a szökésre. Hisz kedden a mezőny nagy része rápihenhetett erre a napra. Tizennégyen el is léptek a mezőnytől, köztük Gorka Izagirre, a tegnap egész szép időfutamot futó Craddock, a pöttyös trikós Madrazo és az összetettben legjobban álló Ben O'Connor, akinek 37 perc volt a hátránya.

Szóval a Jumbo nagyon nem izgult az elmenés miatt, simán elengedték a szökést majdnem húsz percre, az elől tekerő sorból viszont az euskadis Iturria vállalt egy nagyot, és huszonöttel a vége előtt egyedül ellépett.

Többször úgy tűnt, hogy az üldözők utolérik, de a baszk versenyző csak kitartott, és pár másodperc előnnyel hazaért Lastra meg Craddock előtt.

A mezőny nagyon kényelmesre vette a mai napot, Roglicék végül tizennyolc és fél perc hátránnyal jöttek meg, teljes nyugiban. 

A 11. szakasz végeredménye:  ITT  
Az összetett állása:  ITT  


A szakaszgyőztes - Mikel Iturria (Euskadi-Murias)

Baszkföldön nyert, baszk versenyzőként, ennél szebb napja neki ennél nem lehetett volna. Csapata a megszűnés szélén áll, amit ő külön sajnálhat, hisz saját nevelésnek számít.

A nap száma - 2
Sorozatban másodszor nyert szakaszt a Vueltán az Euskadi-Murias. Ma Iturria, tavaly pedig Oscar Rodríguez vitt el egy emlékezetes befutót. 

A nap mondása  
"Ma is kiderült, hogy ez a csapat megérdemelné a folytatás lehetőségét." (Mikel Iturria)

Ez jön 
Csütörtökön Bilbaóba érkezik a mezőny, ami azt jelenti, hogy továbbra is Baszkföldön járunk. Érdekes lesz a szakasz vége, hisz 8 kilométerrel a cél előtt lesz egy bő két kilométer hosszú (és átlagosan 12%-os!) hegy.

A 12. szakasz szintrajza:  ITT
TV: 15.00 - Eurosport 

Hozzászólások