ES Bringa - "Bárkit megverhetek"
"Bárkit megverhetek"
Fotó: Europress/AFP

"Bárkit megverhetek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/03/25 12:09

Két belga egynapos, két győzelem.

Ennél nehezen lehet jobban ráhangolódni a jövő vasárnapra.

Greg Van Avermaet fantasztikus tavaszt fut, már csak azért kell izgulnia, nehogy történjen vele valami a következő napokban. Mert ha eljut a Flandriai kör utolsó pár kilométeréig, akkor bárkit, de tényleg bárkit meg tud verni.

Tegnap a Harelbekén, pont a "jó barátját" és volt csapattársát, Phillipe Gilbert-et hajrázta le.

"Egy sprint mindig kiszámíthatatlan, de azért bíztam a gyorsaságomban" - mondta Van Avermaet, aki pályafutása első mini Flandriáját nyerte. "Kemény verseny volt, az ilyen győzelmekből tudsz még több erőt meríteni a folytatásra. Most már tudom, hogy tényleg bárkit meg tudok verni. Gilbert? Korábban is elmondtam, köztük egy probléma volt: nagyon hasonló a stílusunk, így ugyanazokat a versenyeket szeretjük. Ezért elég nehéz összeegyeztetni a céljainkat. Gondoljatok csak bele: most is szétkapta a sort, de ha még mindig egy csapatban tekerünk, nem követhettem volna..."

Van Looy, De Vlaeminck, Maertens, Raas, Museeuw, Boonen, Cancellara és a tegnap bukó, de 10.45 hátránnyal azért célba érő Sagan. Néhány korábbi Harelbeke győztes. Természetesen, mind-mind kiváló kocaköves menők. Hozzájuk csatlakozott most Greg Van Avermaet.

"Végre nem kell bizonyítanom magamnak. Nyugodtabb vagyok és koncentráltabb, ami nagyon jó érzés. Most ráadásul sokkal nagyobb az önbizalmam, mint valaha. Tavaly is úgy éreztem már, hogy meg tudom nyerni, és ez az idén még inkább így van."

Ezt mondta még januárban. Egy olimpiai aranyat, sárga trikót, és TdF szakaszgyőzelmet hozó év után.

Szóval gondolhatjuk, hogy az Omloop megnyerése (ahol Sagant sprintelte le) és a tegnapi Harelbeke, mennyire meghozta az önbizalmát.

Csak "élje túl" a Flandria első egy óráját...

 

Hozzászólások