ES Bringa - Barguil: "Beavatásként bokszoltam egyet Quintanával"
Barguil: "Beavatásként bokszoltam egyet Quintanával"
Fotó: Europress/AFP

Barguil: "Beavatásként bokszoltam egyet Quintanával"

Szabó BenceSzabó Bence
2020/04/27 18:07
A járvány miatti kényszerszünet persze az összes versenyzőt megviseli, de nem mindenkit érint ugyanolyan rosszul a helyzet. Warren Barguil, az Arkea francia bajnok bringás például láthatóan remekül elvan: főz, kertészkedik és horgászik a szabadidejében, egy friss interjúban pedig új csapattársa, Nairo Quintana beavatási szertartását is felidézi.  


Hogyan teltek számodra az elmúlt hetek? 

Normális módon, csak edzek, amúgy meg élvezem, hogy a családommal lehetek. Az egyetlen változás, hogy nem mehetek ki edzeni, de ezt az otthoni görgőn is meg tudom csinálni. Én szeretem a Zwiftet, már egy 2015-ös balesetem óta használom. Vicces, hogy most mennyien felfedezték, így tudok a csapattársakkal és a barátokkal edzeni.

Elsajátítottál valami szuper új képességet a szabadidődben? 

A főzést! Azt hiszem messze túl sok tortát és palacsintát készítek.:) Amúgy a ház körül a feleségemmel megpróbáltuk rendbe tenni a kertet, jól telt vele az idő. Nagy szerencsénk van az időjárással, ami nem szokott ilyen napos lenni Bretagne-ban. 

Úgy tudjuk, szeretsz horgászni és görkorcsolyázni is, ezekre most van lehetőséged?

Görkorizni nem igazán, csak a ház körül tudok. Horgászni régóta szeretek, még junior koromban kaptam rá, most pedig van egy csónakunk, amivel az óceánra szoktunk kimenni. 

Akkor te vagy a legjobb horgász a mezőnyben? 

Nem hiszem, meglepően magas a léc.:) Thibaut Pinot szerintem például horgászik, igaz ő tavakban, ami teljesen más.

EV5QNUDXgAEc-Xl.jpg Fotó: Twitter

Ez a harmadik idényed az Arkeával és idén volt pár komolyabb érkező Quintana és Bouhanni személyében. Hogy sikerült a beilleszkedésük? 

Jól, Nacert már régről ismertem, korábban is sokat beszélgettünk. Nairoval kicsit más a helyzet, meg kell tanulnom spanyolul, de már elkezdtem a Casa de Papel első évadát, hogy könnyebben menjen. Még nem ismerjük egymást nagyon, de úgy tűnik azonos értékeink vannak. Fontos neki a család, ahogy számomra is. 

Az új igazolások gyakran esnek át valami mókás beavatási szertartáson, Nacernak és Naironak volt ilyesmi?

Volt egy remek csapatösszetartásunk, ahol bokszedzést tartottak nekünk. Én Nairoval voltam párban, Nacer pedig egy igazi bokszolóval. Nagyszerű szórakozás volt, bár nem váltanék egyhamar sportágat... ahogy Nacerrel sem küzdenék meg, az biztos!

Amikor te voltál elsőéves az Argos-Shimanonál 2013-ban, mi volt a te beavatási szertartásod?

Az egész inkább arról szólt, hogy minden este kimentünk, négy nap egymás után és megnéztük ki tudja túlélni az éjszakát. Nem akartunk berúgni vagy ilyesmi, csak élvezni a pillanatot és egy jót bulizni. 

000_ARP3643267.jpg Fotó: Europress/AFP

Néhány a bringához kötődő kérdés a végére: hogyan állsz ahhoz a rendkívüli helyzethez, amit a szünet okoz?

Ez most mindenkinek nehéz, de ha egészséges vagy, nem tehetsz mást, mint hogy várakozol. Olyan ez, mint egy késő repülőjárat: semmit nem tehetsz, csak várni tudsz és reménykedni. Nem szabad ilyenkor negatívnak lenni. Otthon vagyunk, oké, hosszú ideig, de legalább élvezhetjük a család társaságát.

Van még egy pozitívum: te lehetsz a leghosszabb ideig regnáló francia bajnok, mivel a versenyt nem rendezik meg júniusban. 

Persze, de ha mondjuk Júliusban tartják majd, akkor egyben én leszek a fickó, aki a legkevesebbet versenyzett a nemzeti trikóban, ez azért nem jó!

Őszintén, hiszel abban, hogy megrendezik idén a Tourt? 

Ebben reménykedem, ahogy szerintem mindenki más is a sportban. A gazdasági okok miatt is remélem, ebből a szempontból nagyon fontos lenne. 


Rouleur

Hozzászólások