ES Bringa - Bardet szerint tovább kellene nehezíteni a csapatok dolgát
Bardet szerint tovább kellene nehezíteni a csapatok dolgát

Bardet szerint tovább kellene nehezíteni a csapatok dolgát

Bodnár Gergő ·
2018/12/05 09:14

Romain Bardet-ról eddig is tudtuk, hogy az újítások pártján áll. Minden olyan extra elgondolást támogat, ami érdekesebbé és kiszámíthatatlanabbá teszi a versenyzést. Így volt ezzel, amikor bemutatták az idei Tour kockaköves szakaszát és örömmel fogadta a létszámcsökkentést is.

Ha rajta múlna, itt nem állna meg, és még tovább nehezítené a csapatok és versenyzők helyzetét.

"Szerintem érdekesebb lenne a sportág rádió nélkül" - nyilatkozta Bardet francia újságíróknak, az AG2R edzőtáborának nyitányán. "Úgy gondolom, hogy a versenyzők sokat tudnának fejlődni, ha senki nem beszélne a fülükre. Jobban kellene figyelni az adott szakasz történéseit, nagyobb lenne az egyén felelőssége, és olvasni kellene a versenyeket. Rádión keresztül minden jobban kontrollálható, így viszont mindenki előre tudna lépni taktikailag."

000_1B62GN.jpg Fotó: Europress/AFP
Bardet azonban itt nem állna meg, és még tovább csökkentené a háromheteseken induló sorok létszámát.

"A jelenlegi helyzetnél is jobban nehezíteni kellene a csapatok dolgát, szóval egészen nyugodtan el lehetne venni még egy embert. Kemény döntés lenne, de a sport már csak ilyen. Nyilván furcsa lenne egy olyan Tour, ahol hat vagy hét fős sorok indulnak, és nem is lenne végig ugyanilyen magas tempó, de talán sokak számára élvezhetőbb, és vonzóbb szórakozás lenne egy-egy szakasz."

Hozzászólások