ES Bringa - Az időfutam legnagyobb tehetsége
Az időfutam legnagyobb tehetsége
Fotó: Europress/AFP

Az időfutam legnagyobb tehetsége


2014/08/14 10:28

Még csak 23 éves, vagyis pályafutása elején jár. Ettől függetlenül Tom Dumoulin már most a világ egyik legjobbjának számít az óra elleni küzdelemben. Ha nem lenne a háromszoros világbajnok Tony Martin, lassan már azt is írhatnánk, hogy a legjobb, hiszen tavaly és idén a belga körön, valamint a legutóbbi Tour de France-on is csak a német tudta őt megelőzni az időfutamban. Az Omega-Pharma klasszisa viszont nem állt rajthoz az idei Enecon, úgyhogy már „csak” Fabian Cancellarát kellett a hollandnak megelőznie a szakaszgyőzelemhez, ami sikerült is. Ennek köszönhetően a keddi balszerencsés defektje után ismét reménykedhet az összetett megnyerésében.

Nagyon csalódott voltam a második etap után, szerettem volna visszavágni, ugyanakkor kicsit tartottam attól, hogy túl sok energiát használtam fel az üldözéshez”-mesélte a Giant-Shimano versenyzője. „Nagyon boldog vagyok, ez az első sikerem a World Tour sorozatban. Vártam már rá. Néha balszerencsém volt és buktam, máskor ott volt Tony Martin. Csodálatos, hogy most győztem, és az összetettre is maradt esélyem.”

Lars Boom tegnap a piros trikót a fehérre cserélte. Többször már nem szeretne váltani

Az Eneco Tourt az elmúlt két nap remek teljesítményének köszönhetően Lars Boom vezeti. Az idei francia kör kockaköves szakaszát élen záró klasszis jövőre már az Astana csapatában teker, most viszont még a Belkinnek hoz dicsőséget. „Természetesen boldog vagyok, de még jobb lett volna, ha a keddi szakaszon nyerek, és már otthon magamra húzhatom a fehér trikót. De azért még így is remek emlékeket őrzök arról a napról.” A folytatásban viszont nagyon nehéz dolga lesz, ha a vasárnapot is az élen akarja zárni. „Három nagyon nehéz szakasz van még hátra, de mindent megteszek, hogy ott maradjak, ahol vagyok. Persze az sem gond, ha a végén Sep Vanmarcke vagy Bauke Mollema lesz az első. A lényeg, hogy csapaton belül maradjon a győzelem. Nagy csata lesz, amit türelmetlenül várok.”

Mi is.

 

A BMC remekül áll

Allan Peiper legényei a tegnapi időfutamon alaposan kitettek magukért. Az első hatban három, az első tizenháromban öt BMC-s versenyző zárta a 9,6 km-t. A gondot az jelenti, hogy közülük egyedül Quinziato állt úgy az összetettben, hogy ezzel a jó szerepléssel megnőttek az esélyei az összetettre. Ott viszont Philippe Gilbert és Greg Van Avermaet is jól áll a tegnapi „kármentés” után. „Remek lehetőséget ad ez számunkra. Fontos lesz, hogy taktikailag ki tudjuk használni a helyzetünket. Tisztában vagyunk vele, hogy minden másodpercnek jelentősége lesz”- nyilatkozta a csapatfőnök.

Hozzászólások