ES Bringa - Az Astana megfordította! Ion Izagirre nyerte a baszk kört
Az Astana megfordította! Ion Izagirre nyerte a baszk kört
Fotó: twitter

Az Astana megfordította! Ion Izagirre nyerte a baszk kört

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/13 20:09

Hatvanöt kilométer volt hátra a baszk kör utolsó, kifejezetten nehéz és hegyes szakaszából, amikor az Astana illetve Fuglsang úgy döntött, hogy ideje elindulni.

Az összetettben 54 másodperc hátránnyal álló Ion Izagirre természetesen tette a kereket, a sárga trikós Buchmann viszont nem nagyon tudta, így pár kilométer múlva már veszélybe is került a Bora összetett győzelme.

Sőt, mivel a Fuglsang, Yates, Martin, Pogacar, Izagirre-féle csoport szépen összedolgozott, Buchmann hátránya folyamatosan nőtt, és 20 kilométerrel a cél előtt szinte biztos volt, hogy a Bora elbukja a trikót. Illetve a két versenyzős dobogót, hisz Schachmann ugyan próbált segíteni a felzárkózásban, de érthetően nagyon elfáradt.


Adam Yates 3 kilométerrel a cél előtt támadta be a többieket, szépen el is vitte az utolsó szakaszt, Izagirre nyerte az összetettet, Pogacar a fehér trikót, Fuglsangnak meg öt másodpercen múlt a harmadik hely. Ennek ellenére az Astana csapata egészen kiváló napot zárt.

Manu Buchmann szűk másfél percet kapott volna, ha nem nézi be az utolsó kanyart, de mivel a tv-s motorost követte, jó nagyot kellett fékeznie. Ezzel a német versenyzőnek majdnem el is úszott az összetett harmadik helye.

Ion Izagirre viszont végre megcsinálta, pályafutása során először nyert baszk kört. Ez volt az Astana idei (!) kilencedik többnapos győzelme.

Hozzászólások