ES Bringa - Aru úgy érzi, visszatérhet korábbi önmagához
Aru úgy érzi, visszatérhet korábbi önmagához
Fotó: Europress/AFP

Aru úgy érzi, visszatérhet korábbi önmagához

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/18 09:51
Rég volt ilyen mosolygós, pozitív és optimista. De nem csoda, hogy vidám, hisz kérdésekkel érkezett a Tourra, ahonnan olyan válaszokkal távozott, melyek joggal tehetik bizakodóvá.

Három hónappal az operációja után (a bal combjának verőere beszűkült), már nagy körversenyen indulhatott, és legyünk őszinték, nem ő volt az első a nagy nevek közül, aki leszakadt egy komolyabb hegyen.

Más ember, más versenyző lett az elmúlt két év szenvedései után, így talán érhető, hogy mennyire várja a Vueltát. Mert Fabio Aru - a verseny 2015-ös győztese - ott lesz a spanyol körön.

Egy hosszabb kihagyás és a műtéted után, mit tudsz mondani erre a Tourra?
Hogy sokkal jobban alakult, mint vártam. Pedig az operáció utáni napokban szóba sem került a Tour. Nyilván nem voltam top formában, de legalább a mezőnyben tekerhettem. És teljesen máshogy éreztem magam, mint az év elején.

Mi volt a legszebb pillanat?
Az Izoard, amikor pár összetett esélyessel elöl tudtam maradni. Pedig a nap elején még szökéssel is próbálkoztam. Aztán jött a Galibier, és az ottani tempó már kicsit sok volt.

Egyébként mikor vált biztossá, hogy egyáltalán indulhatsz?
A műtét után az volt a célom, hogy idén még tekerhessek. Aztán felültem a kerékpárra, és éreztem, hogy minden rendben. Az olasz bajnokság adta meg az utolsó lökést, hogy nyugodt szívvel induljak.

Mit éreztél, amikor eljutottál Párizsba?
Hogy megcsináltam, és visszatértem. Most már tudom, hogy van esélyem eljutni arra a szintre, ahol régen voltam. Nyilván érződik még a kihagyás, de érzem az esélyt, és fejben rendben vagyok.

Te voltál a legjobb olasz összetettben...
De Viviani, Trentin és Nibali nyert szakaszt, szóval szerintem nem zártunk olyan rossz Tourt. Sőt, lehet, hogy van még egy győzelmünk, ha De Marchi nem sérül meg.

000_1J38LW.jpg Fotó: Europress/AFP

Apropó, sérülés. Mit szólsz szegény Pozzovivóhoz?
Nincs tisztelet az utakon, ez biztos. Minden versenyző veszélyben van edzés közben. Ezt kár lenne tagadni. Néha leszorítanak, néha majdnem elütnek. És miért? Mert ott van a kezükben a telefon...

Formolo azt mondta, egyesek őrültként mennek a mezőnyben, és még véletlenül sem használják a féket.
Ebben van valami. Valóban több a felesleges kockázatvállalás. Mondjuk ez rám biztosan nem igaz, én inkább beengedik valakit magam elé, mintsem, hogy elessek.

Négy éve nyertél Vueltát, most újra elmész a spanyol körre.
Nem tudom, mikor, de idővel biztosan visszatérek a régi önmagamhoz. Siettetni nem szabad semmit. A Touron megtudtam, hogy nincs végem, és ez a legjobb hír, amit kaphattam. Kész állok arra, hogy újra nyerjek.


(Forrás: Gazzetta)

Hozzászólások