Aru: "Saronni nem elégedett velünk"

shadow

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok a teljesítményünkkel."

Ezzel a mondattal Giuseppe Saronni tökéletesen össze is foglalta az UAE Emirates eddigi szezonját. A csapat télen kiválóan erősített (Aru mellett Dan Martin és Kristoff érkezett), az eredmények viszont nem jönnek.

A két idei győzelem tényleg kevés (Kristoff nyert Ománban és az Abu Dhabi Touron), igaz annál semmi nem lehet fontosabb, hogy Aru csúcsformában érkezzen a Giróra. Martin meg a Tourra.

"Nem vagyok boldog, de nem is pánikolunk. Az év érdemi része most jön, és ha Aru jól menne az olasz körön, az a többieknek is lendületet adna."

Aru jelenleg a Tour of the Alpson teker, Froome, Lopez, Pinot, és Pozzovivo társaságában.

"A Katalán körön estem, bevertem a térdemet, és ez 3 nap kihagyást eredményezett. De a Teidén már minden rendben volt, rendesen tudtam edzeni. Az érzések jók, a forma biztató, de a verseny mindig más. Jó lesz tesztelni magam, és érezni azt, mit tudnak a többiek. Saronnival a Katalán kör után beszéltem, és tényleg nem volt elégedett velünk. Mérgesnek még nem láttam, szóval Vinóval nem tudom összehasonlítani:) De nyomás nincs rajtam, mindig azt mondja, hogy a Giróra legyek rendben."


Aru tehát kiváncsi arra, hogy mit tudnak a várható ellenfelek. Az első nap Froome rögtön jelezte mire kell készülni. Aru bár nem szakadt le nagyon, négy másodpercet kapott az első szakaszon.

Da2K9ycW0AA5Rj9.jpg Fotó: twitter

"Azért jöttem, hogy újra felvegyem a ritmust. Még nem vagyok toppon, de az a célom, hogy minden nap teszteljem magam egy kicsit"  - mondta a hétfői befutó után. Amit a volt Astanás csapattársa, Pello Bilbao nyert.

Majd Aru megjegyezte, idén már tényleg nincs kifogás.

"Huszonhét múltam, most vagyok a legjobb korban. Megvan a kellő tapasztalatom, nyertem már nagy kört, viseltem a sárga trikót, teljesen más vagyok, mint voltam a legutóbbi Giróm idején. Most az olasz kör mellett, lesz egy Vuelta és világbajnokság is. Azért edzek, hogy az év végén, leaglább egy mezt be tudjak tenni a szekrényembe."

(Forrás: Gazzetta)